• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodikova poruka Briselu: Vodite migrante sebi!

Autor Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su zemlje EU davno zatvorile granice za migrante i namjerno ih sada ubacuju u BiH.

 Dodikova poruka Briselu: Vodite migrante sebi! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


"Svi oni su zatvorili granice davno i Hrvatska, i Mađarska. Nama ubacuju sada migrante veoma namjerno, jer nakon tri godine kada im date azil, automatski dobijaju pravo na državljanstvo. A kada dobiju državljanstvo, onda imaju aktivno i pasivno biračko pravo", upozorio je Dodik.

On je rekao novinarima u Beogradu da je BiH odjednom postala top tema za migrante, a onda se pojavi Brisel koji kaže da predlaže da, u skladu sa evropskim vrijednostima, migranti budu 10 godina u BiH, a davaće im pomoć.

"Pa, vodite ih onda kod sebe, pa im dajte pomoć. Šta će kod nas? Mi nismo izazvali migrantsku krizu, nismo napravili problem na Bliskom istoku i ne želimo posljedice. Neka nas optuže da nismo humani, šta god hoće, ali mi nemamo mogućnosti da smjestimo izbjeglice i migrante", poručio je Dodik.

Rade na slabljenju moje pozicije

Dodik je rekao je da je tačno da su britanske obavještajne službe uspostavile logistički i operativni centar u Sarajevu s ciljem slabljenja njegove pozicije pred izbore i naglasio da se na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva radi već godinama.

"Mi znamo da su Britanci odobrili nekih devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu. Ako je iko uticao na Balkanu, uticali su oni i Amerikanci. Rusi su najkorektniji, što se toga tiče. Rusi ovdje nemaju nikakve misije", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je podsjetio da od ruskih medija postoji samo "Sputnjik" u Beogradu, dok u BiH nemaju nijednog.

"Ovi u BiH imaju - N1, RTL, 'Al DŽaziru'. Sve imaju, a Rusija nema nijednog medija, a onda kažu - sprečavanje ruskog uticaja. Kakvog ruskog uticaja? Britanci su došli iz tog razloga", rekao je Dodik, dodavši da su Britanci stalno istorijski prisutni u ovom regionu i uvijek protiv Srba.

Neću popuštati u Predsjedništvu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da će sigurno pobijediti na predstojećim izborima za člana Predsjedništva BiH i da na toj poziciji nema namjeru da popušta ni u jednom segmentu kada je riječ o interesu Srpske i srpskog naroda.


Dodik je rekao novinarima poslije sastanka sa dekanom Fakulteta političkih nauka Draganom Simićem da je njegova uloga da anomalije u BiH između ustava i prakse pokuša dovesti u red u korist Republike Srpske.

On je istakao da njega biraju Srbi i Republika Srpska i da nema nikakvu obavezu prema BiH, nego samo obavezu da očuva mir i ništa više.

Dodik je istakao da su floskule poput onih "da svima bude bolje" davno istorijsko groblje, navodeći da nije rigorozan niti isključiv, ali da je naučio da su Srbi zbog zabluda koje su imali, stvarajući prvu i drugu Jugoslaviju, stradali.

"A, na kraju tog stradanja su okvalifikovani kao loš narod, pa čak umalo i genocidan, kroz arogantni prijedlog britanske strane koja je predložila Savjetu bezbjednosti UN da Srbi budu proglašeni genocidnim narodom. Zamislite, a Nijemci nisu. U svakom slučaju, to je igra velikih", rekao je Dodik i istakao da ne može da prihvati takvu atmosferu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE