• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić o sportskim temama: Uništićemo Igokeu!

Autor Brankica Spasenić

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić govorio je danas o katastrofalnoj situaciji u kojoj se nalazi banjalučki sport i poručio svima koji bunt navijača Borca dovode u vezu sa obojenim revolucijama, da će on biti uz navijače.

 Mektić o sportskim temama: Uništićemo Igokeu! Izvor: Samir Cacan/MONDO
Arhiva
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Na konferenciji za medije poručio je i da će "uništiti Igokeu". Rekao je da se veliki iznosi novca prebacuju u KK Igokea, a da su "banjalučke legende" poput Borca - uništene.

"Uništićemo mi, ne mislim fizički, Igokeu", rekao je Mektić.

Naveo je i da analitičari poput Dževada Galijaševića i Predraga Ćeranića posljednje događaje u vezi FK Borac pokušavaju dovesti u vezu sa navodnim obojenim revolucijama.

"Napisaće kako su navijači instrumentalizovani od Džordža Soroša, da iza njih stoji SAD i britanska obavještajna služba i u finansijskom smislu Saudijska Arabija. Da oni ruše institucije", kazao je Mektić.

Naveo je da su "banjalučkoj djeci ponuđeni droga i noćni klubovi“, a da „Bakinci trebaju imati evropski klub koji godišnje troši tri do pet miliona KM“.

"Nudim se navijačima Borca i biću s njima u prvom redu te obojene revolucije, a neka Galijašević i Ćeranić pričaju šta hoće", naglasio je Mektić.

Sazvao konferenciju zbog migranata: Legnu i neće da se pomjere

U BiH je do juče registrovano 5.119 migranata u BiH, dok su policijske snage odbile oko 3.300 pokušaja nezakonitih ulazaka, rekao je danas Mektić.

Naveo je da su sve druge cifre koji se iznose u javnosti "čiste budalaštine“.

Ocijenio je da političari pokušavaju preko migrantske krize, manipulisati građanima, a ocjene Milorada Dodika o migrantskoj krizi okarakterisao kao „pokušaj da zaradi neki jadni, jeftini politički poen“.

"To je pokušaj da se obmanu građani i proizvede kod njih određena vrstu straha i da se tako jadno profitira. Nema nikakvog  plana, a čak i da postoji ne bi se mogao realizovati bez mene", kazao je Mektić.

On je izjavio da se mijenja struktura migranata, te da su to nekada bili migranti iz kriznih ratom zahvaćenih područja, a da su sada to ljudi iz Pakistana, odnosno „klasični ekonomski migranti“, dok je druga Sirija i treći Irak.

Kritikovao je i što je direktor Elekotrodistribucije iz Bijeljine govorio o migracijama.

"On se poziva na izvore svojih električara, a pola Bijeljine nema struje svaki drugi dan.  Pa drži se, Ćoriću, bandere i rješavaj svoje probleme. Ničim nisi pozvan da pričaš o ovom problemu", kazao je Mektić.

Rekao je i da u BiH nije upotrebljavana sila prema migrantima, te da migranti ovdje nekada puštaju „pasivan otpor“.

" Legnu ili se uhvate za drvo i neće da se pomjere", istakao je Mektić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE