• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani ne odustaju: Nove blokade saobraćaja

Autor mondo.ba

Vozači u Banjaluci i danas su zaustavili svoja vozila u 17 časova i blokirali saobraćaj zbog cijena goriva. Na kružnom toku zaigrali fudbal uprkos pljusku.

 Banjalučani ne odustaju: Nove blokade saobraćaja Izvor: MONDO/ Dušan Volaš

Banjalučani su tako nastavili proteste zbog poskupljenja goriva a saobraćaj je blokiran na kružnom toku koji vodi prema naselju Lauš. Neki od vozača su pustili muziku i zaplesali, dok su neki zaigrali fudbal uprkos pljusku. Vozači su propustili i dva vozila Hitne pomoći uz ironične opaske da danas izgleda imaju puno pacijenata.

Već treći dan blokirana je i Prijedorska petlja, a učesnici protesta simbolično su ofarbali dio ograde Prijedorske petlje, dok su neki donijeli harmoniku pa zapjevali. 

Vlasnici kafića koji se nalaze uz Zapadni tranzit zahvalni su na protestima, jer, kako kažu, nikad nisu imali veći pazar i punije lokale od 17 do 18 časova.

U centralnim banjalučkim gradskim ulicama nema blokade saobraćaja.

Saobraćaj je kako saznajemo blokiran i u Gradišci.

U Federaciji BiH od sutra jeftinije gorivo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je ranije danas građane da proteste u vezi sa cijenom naftnih derivata izražavaju u skladu sa nadležnim zakonskim propisima, a u suprotnom MUP će u skladu sa navedenim propisima sankcionisati prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila.

Premijerka Srpske Željka Cvijanovićnajavila je danas da će Vlada u četvrtak razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Protesti su pod parolom ''Stop poskupljenju goriva'' započeti su u nedjelju, 10. juna zaustavljanjem vozila u 17 časova, u Banjaluci, Sarajevu i još nekoliko gradova u BiH.

Akcija, koja poziva vozače da svakog dana u 17 časova na sat vremena zaustave svoje automobile zbog visoke cijene goriva, pokrenuta je na društvenim mrežama.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Witch

Svaka cas policiji, sluzbi za odvozenje nepropisno parkiranje vozila i sluzbi za blokiranje nepropisno parkiranih vozila na podrsci koju danas daju stanovnicima Starcevice. Na Lausu su se bar zabavljali dok je ova povlastena manjina morala da gleda "ljubazne" pripadnike gore navedene paranoicne grupe koji su mahali slobodnom rukom dok su u drugoj drzali mobilni telefon. Ali sve za ljepsi grad...

MILOŠ

PROTESTI NEOSNOVANI

Гз

@MILOŠ протести су оправдани, али нажалост као и увијек испашта поштени народ

Miroslav

@MILOŠ Gdje ti stručnjak živiš, možda u Diznilendu!?

MONDO REPORTAŽE