• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćulum se krio u kući policajca?

Bjegunac Slaviša Ćulum (26), za kojim su tragale sve bezbjednosne agencije u BiH, uhapšen je u kući policajca Miće Božičkovića u banjalučkom naselju Trn.

 Ćulum se krio u kući policajca? Izvor: MONDO

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka tvrde da njihov kolega nije bio upoznat da se u njegovoj iznajmljenoj kući nalazi osoba osumnjičena za više teških krivičnih djela - pišu "Nezavisne novine".

Načelnik CJB Banjaluka Darko Ćulum potvrdio je da je Slaviša Ćulum uhapšen u kući koja je vlasništvo pripadnika banjalučke policije, ali je dodao da je posao u vezi sa iznajmljivanjem kuće obavila njegova supruga, koja takođe nije bila upoznata da je najtraženiji bjegunac bio jedan od stanara.

"Kuću u naselju Trn nije iznajmio policajac, već njegova žena, i to ne direktno Ćulumu, već njegovoj djevojci Dejani Mitrašinović i Nemanji Drljači", pojasnio je Darko Ćulum, odbacivši ujedno bilo kakvu vezu između policajca i bjegunca Slaviše Ćuluma.

Ponuda za iznajmljivanje kuće u naselju Trn, u kojoj je uhapšen Ćulum, bila je objavljena u oglasima. "Na ovaj oglas jednostavno se javila Ćulumova djevojka koja je i kontaktirala sa suprugom našeg kolege, platila avans i iznajmila kuću. Ćuluma su u tu kuću najvjerovatnije ubacili po noći, tako da ga vlasnici nisu ni mogli vidjeti", pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečne pritvore Bojanu Šikmanu (23) i Draganu Puziću (22) osumnjičenima da su sa Slavišom Ćulumom 21. maja ove godine opljačkali poslovnicu "Pro kredit" banke u banjalučkom naselju Zalužani i ukrali oko 13.000 maraka.

Pritvor je određen i Nemanji Drljači (22), koji se tereti da je Ćulumu, ali i dvojici saučesnika, prije i nakon pljačke banke, pružio logističku podršku.

Slaviša Ćulum uhapšen je 31. maja ove godine oko 16 časova u iznajmljenoj kući u naselju Trn. Banjalučko tužilaštvo ga tereti da je 24. aprila ove godine u banjalučkom naselju Rakovačke bare, tokom krvavog obračuna u kojem je ubijen njegov mlađi brat Nedeljko (19), pokušao ubiti Jovana Jošila (27).

Ćulum, kao i još trojica učesnika ovog obračuna, odnosno Jošilo, Dejan Čajić (24) i Dejan Kostić (20), nalaze se u pritvoru KPZ Banjaluka na Tunjicama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE