• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada SAD: Sankcije se ne mogu lako ukinuti

Autor mondo.ba

Sankcije SAD-a Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, ne mogu se tako lako ukinuti, poručeno je iz američke ambasade u Sarajevu nakon jučerašnjih medijskih informacija da bi sankcije mogle biti ukinute naredne godine.

 Ambasada SAD: Sankcije se ne mogu lako ukinuti Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kako su BIRN-u rekli u ambasadi SAD, to neće ići tako lako, uprkos medijskim izvještajima o tome da će mu Ministarstvo finansija SAD-a ukinuti sankcije koje se tiču zabrane putovanja i raspolaganja imovinom.

Podsjećamo, u ponedjeljak je objavljena informacija da će SAD početkom 2019. godine ukinuti sankcije nametnute Dodiku uz obrazloženje da bi trebalo da dođe od značajnih kadrovskih promjena koje se očekuju do kraja ove godine, kako u OFAC-u, tako i u cijelom američkom Ministarstvu finansija.

Prema tim natpisima na mjesto pomoćnika ministra finansija treba da dođe čovjek koji je povezan sa Dodikovim lobističkim krugovima u Vašingtonu, tako da je, kako je rečeno, realno očekivati da poslije njegovog imenovanja dođe i do promjene negativnog imidža koji je Dodik “zaradio” kod “stare administracije”.

Da li će SAD skinuti Dodika sa ''crne liste''?

Ovakvi navodi dolaze samo tri dana nakon što su američke vlasti objavile “crnu listu” za ovu godinu, a na kojoj se ponovo nalazi Dodikovo ime.

"Sankcije su ozbiljne, i ne mogu se skinuti s lakoćom. To dugoročnu i nezavisnu administrativnu procjenu, određenu u Vašingtonu, a ne uslovljenu političkim događajima ili aktivnostima", kazali su u Ambasadi SAD.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uvršten je na crnu listu SAD u januaru 2017. godine pod obrazloženjem da "ugrožava stabilnost u regionu".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE