• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema nikakve dileme da je David ubijen

Autor mondo.ba

Advokat Duško Tomić kaže da mu je glavni tužilac u Banjaluci lično rekao da nema više nikakve dileme da je u slučaju Davida Dragičevića u pitanju ubistvo.

 Nema nikakve dileme da je David ubijen Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba
Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

"Mi svaki dan očekujemo da smo bliži istini o ovom užasnom događaju. Davor i ljudi oko njega prvi su sumnjali da se radi o ubistvu. Evo, sada i mi svi, nakon donošenja naredbe od strane tužioca, imamo da se radi o ubistvu. Meni je lično tužilac rekao da više nema nikakve dileme da je u pitanju ubistvo", rekao je Tomić u intervjuu za Nezavisne novine.

Tomić, koji član međunarodnog advokatskog tima koji pomaže porodici Dragičević kaže da je o Želimiru Lepiru, glavnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, "mislio sve najgore", ali da sada želi da mu se izvini jer je napravljen pomak. 

Tomić kaže da će tim advokata uskoro posjetiti američku ambasadu i ministra bezbjednosti Dragana Mektića, jer se, kako navodi, američki FBI u jednom trenutku očigledno umiješao u istragu.

"To se može desiti samo ako je Ministarstvo bezbjednosti dalo takvo odobrenje. Ako nije, onda je to grubo miješanje. A ako su se sami pozvali, da vidimo šta je njihov cilj i da li nam mogu pomoći. Jer, dosadašnja iskustva miješanja stranih agencija nisu dovela do rješavanja nijednog slučaja. Od ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i direktora Policije RS Darka Ćuluma dobili smo informaciju da je FBI boravio kod njih i da je određeni dio materijalnih dokaza odnio na provjeru. Sad treba da vidimo da li ih je pozvalo Ministarstvo bezbjednosti i na koji način su se umiješali. Nama je stalo da se utvrdi istina. Mi njih sve pozivamo, i FBI i njemačku službu i sve da nam pomognu da riješimo ovaj slučaj. Jer, ako slučaj ne riješimo, on može postati gorući problem. Onda trg može da preraste u nešto gore. Cilj je da se na trgu saopšti istina. Treba da se uzdržimo od teških riječi, da ne vrijeđamo jedni druge i da se izvinimo jedni drugima", dodao je, između ostalog, Tomić.

Sve o slučaju David Dragičević

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ko ih placa

Ko placa ove i otkud odjednom toliki interes anti srpskog faktora za slucaj. Samo pravda ma kakva bila.

MONDO REPORTAŽE