• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BiH ušlo preko 12.000 migranata

Autor SRNA

Savjet ministara primio je informaciju u vezi s povećanim prilivom migranata, u kojoj se navodi da je na teritoriji BiH od 1. januara do 2. septembra Službi za poslove sa strancima prijavljeno 12.396 nezakonitih migranata.

 U BiH ušlo preko 12.000 migranata Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u BiH u istom periodu iskazalo je 11.491 lice, dok ih je 1.097 podnijelo zahtjev za azil.

Najveći broj migranata dolazi iz Pakistana (4.184), Sirije (1.840), Irana (1.694), Avganistana (1.246) i Iraka (1.038), saopšteno je iz Savjeta ministara.

Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH predložilo je Ministarstvo bezbjednosti.

Crveni krst Banjaluka: Ako migranti dođu...

Na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine, u kojem je navedeno da su ukupno ostvareni prihodi, finansiranje i primici na raspolaganju institucijama BiH iznosili 521.111.919 KM ili 55 odsto u odnosu na plan.

Veći iznos finansiranja u odnosu na planirani nivo rezultat je uplate sredstava sukcesije od prodaje nekretnine u iznosu 2,22 miliona KM.

Ukupno ostvareni rashodi i izdaci budžeta institucija BiH u prvom polugodištu iznosili su 434.065.115 KM ili 46 odsto u odnosu na ovogodišnji budžet bez namjenskih sredstava, odnosno 36 odsto u odnosu na korigovani budžet koji uključuje dodatna namjenska sredstva.

U ovom periodu nastavljene su uštede na primanjima zaposlenih i materijalnim troškovima, odnosno osnovica za platu, naknade za topli obrok i regres ostale su na istom nivou kao u drugoj polovini 2012. godine, dok su na materijalnim troškovima ostvarene i dodatne uštede.

Po osnovu spoljnog duga BiH, isplaćeno je 443,45 miliona KM, čime su u potpunosti izvršene sve preuzete obaveze, a od navedenog servisiranog duga, na otplatu glavnice se odnosi 383,85 miliona KM ili 86,56 odsto, a na otplatu kamate, servisnih i drugih troškova 59,61 milion KM ili 13,44 odsto. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE