• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučić pokazao Ivaniću naloge za prisluškivanje"

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Kozarskoj Dubici srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću pokazao operativni nalog iz Sarajeva za prisluškivanje.

 "Vučić pokazao Ivaniću naloge za prisluškivanje" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Vučić je tada Ivaniću rekao da to rade njegovi ljudi u Sarajevu. Izvinjavam se Vučiću ako ovo nije trebalo da kažem, ali Ivanić je juče tražio da mu pokažem dokaz da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje funkcionere Srpske i Srbije. Vučić mu je pokazao sve i Ivanić je imao priliku da to pogleda i pročita i bio je vidno uznemiren zbog toga", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da je za Republiku Srpsku OBA neprijateljska organizacija, uperena protiv Republike Srpske i srpskog naroda.

"Nažalost, formalni legitimitet tome daje kadar Ivanića i drugih koji su u Sarajevu, jer se bez njih to ne bi moglo desiti. Da nije tamo Srba, koji su spremni da izdaju i da budu dio subverzivnih aktivnosti protiv Republike Srpske i Srbije to se nikada ne bi moglo desiti", poručio je Dodik nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Dodik: Objaviću dokumente o prisluškivanju

Dodik je istakao da se vlasti u Srpskoj tome suprotstavljaju, te da će vrlo brzo doći vrijeme kada će to pitanje biti postavljeno na dnevni red.

"Ta služba treba da bude ukinuta, ona ne postoji po Ustavu BiH kao nadležnost BiH. Ranije su neke vlasti u Republici Srpskoj navodno natjerane da se odreknu naše službe da bi se formirala služba BiH. Mi ćemo izaći iz tog sporazuma, jer neprijateljsku organizaciju treba tako i tretirati, a ne da Srbi tamo rade operativne poslove na praćenju", naveo je Dodik.

Komentarišući navode da OBA prisluškuje funkcionere iz Republike Srpske i Srbije, Dačić je rekao da je to nepotrebno jer oni sve govore javno.

Šta to mi radimo tajno protiv nekoga? Ali to pokazuje odnos - umjesto da gradimo odnos poverenja i zajedničke saradnje, mi idemo toliko daleko da su bezbednosno-obaveštajne aktivnosti usmerene na Srbiju. Mi ćemo se braniti na svoj način", poručio je Dačić. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE