• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miroslav Brčkalo: Evo zašto se bavim politikom

Autor mondo.ba

Brčkalo je svojevremeno bio najmlađi predsjednik lokalnog parlamenta. Ponosan je na svoj doprinos razvoju Pala i veliki je navijač Partizana.

 Miroslav Brčkalo intervju  Izvor: Mondo/Miroslav Brčkalo
Izvor: Mondo/Miroslav Brčkalo

Miroslav Brčkalo je predsjednik Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Srpske, a na ovim izborima se nalazi na listi PDP za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

Brčkalo je diplomirani ekonomista, ima 38 godina.

Zašto ste počeli da se bavite politikom?

Veoma mlad sam se zainteresovao za politiku i počeo pratiti političke emisije, debate i govore. Uvijek sam imao dosta ideja, prijedloga i sugestija, a da bi se to moglo realizovati morao sam se aktivno uključiti. Sa 23 godine postao sam odbornik u Skupštini opštine Pale, sa 25 vodio sam Opštinski odbor Partije demokratskog progresa Pale, a sa 27 postao sam predsjednik Skupštine opštine Pale, u to vrijeme najmlađi predsjednik lokalnog parlamenta.

Ponosan sam na činjenicu da smo u tom periodu izgradili najsavremeniju dvoranu u Srpskoj, najveći trg sa šetalištem, započeli rekonstrukciju vodovodnog sistema, pokrenuli veliki investicioni ciklus i kao potvrda dobrog rada, opština Pale je iz grupe srednje razvijenih prešla u razvijene opštine.

Ko vam je omiljeni političar iz suprotnog tabora?

Obostrano je uvažavanje sa kolegom Igorom Žunićem sa kojim sam imao dosta debata i u NSRS i u raznim emisijama. Od ostalih kolega iz suprotnog tabora izdvojio bih odmjerenog i korektnog Bojana Vidića.

/Selfi-intervju je rubrika u kojoj će kandidati na ovogodišnjim izborima odgovarati na dva-tri ista pitanja redakcije Monda. Sagovornici su i autori fotografija/

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE