• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ima dovoljno dokaza da Orić bude osuđen"

Autor SRNA

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić mora biti osuđen, jer ima dovoljno dokaza da je počinio ratne zločine nad Srbima, kaže Kojić.

 "Ima dovoljno dokaza da Orić bude osuđen" Izvor: mondo.rs
Izvor: mondo.rs

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić mora biti osuđen, jer ima dovoljno dokaza da je počinio ratne zločine nad Srbima, izjavio je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

"Sudsko vijeće Suda BiH imalo je i u prvom postupku dovoljno dokaza da Orić bude osuđen. Sada je ponovljeni postupak farsa, jer se dodatno saslušavaju isti svjedoci i ponavlja sve što je rečeno u pravosuđu BiH", rekao je Kojić za "Večernje novosti".

On je istakao da bi Orić već bio osuđen da je bilo pravde.

Kojić je istakao da je Sudsko vijeće već jednom napravilo farsu u slučaju Orić i postoji mogućnost da se to opet dogodi.

"Jasno i nedvosmisleno je dokazano da je Orić u prvostepenom postupku odgovoran za ubistvo troje Srba na širem području Srebrenice. Teško da Srbi mogu biti iznenađeni ako Orić bude oslobođen, jer je već pravosuđe BiH u mnogo slučajeva pokazalo da zločinci nad Srbima završavaju na slobodi", dodao je Kojić.

Na statusnoj konferenciji 3. septembra Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo je prijedlog tužioca Miroslava Janjića da tokom obnovljenog postupka Oriću i pripadniku takozvane Armije BiH Sabahudinu Muhiću ponovo budu saslušani svi svjedoci Tužilaštva i odlučilo da ponovo budu saslušani Radivoje Ostojić i zaštićeni svedok "O1".

Pomenuta dva svjedoka su tako ponovo dali iskaze o ubistvima u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, gdje su ubijena trojica zarobljenih Srba - Slobodan Ilić, Milutin Milošević i Mitar Savić.

Apelaciono vijeće Suda BiH je 8. juna, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, ukinulo prvostepenu oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću i odredilo ponovni pretres.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE