• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić prihvatio molbu: Neću ići u Istočno Sarajevo

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga moli da odgodi posjetu Istočnom Sarajevu. Vučić prihvatio i odustao od posjete.

 Vučić prihvatio molbu: Neću ići u Istočno Sarajevo Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prihvatio molbu i zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da sutra neće ići u Istočno Sarajevo, gdje će biti svečano otvorena bolnica "Srbija", te pozvao sve Srbe da u demokratskoj atmosferi i na miran način održe izbore u Srpskoj.

"Želim cijeloj BiH uspješno okončanje izbora, želimo dobre odnose sa BiH, a onima koji su pokušavali Srbiju da optuže, krijući neke druge, neka to služi na čast, za sve to dobiće odgovarajući odgovor od mene čim se izborni proces bude završio", poručio je Vučić.

On je u izjavi novinarima, nakon susreta sa evropskim izvjestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, napomenuo da je trebalo sutra da putuje u Istočno Sarajevo, ali da neće ići, navodeći da je dobio pismo od predsjednika Dodika neposredno pred početak sastanka.

"Trebalo je sutra da putujem u Istočno Sarajevo, odnosno u srpski dio Sarajeva, pošto Srba u ovom multietničkom Sarajevu gotovo da i nema. Ima ih jedan odsto kao i Hrvata, ali neću ići", rekao je Vučić.

On je podsjetio da se Srbija za razliku od nekih drugih nije miješala u izbornim proces u BiH.

"Nisam zaboravio šta sam rekao ljudima. Na jednom primjeru ćete sve da shvatite šta su neki radili na izborima u BiH, možda ih bude više, tek da ljudi shvate dokle se to došlo i kako se sve uticalo na volju, prije svega, srpskog naroda u BiH. A, to što se neki pokušavali da Srbiju optuže, neću im dati priliku," rekao je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga je zamolio da odgodi posjetu Istočnom Sarajevu, imajući u vidu napade na Vučića koji dolaze ne samo od bošnjačkog naroda, već i od srpskih predstavnika koji ga optužuju za miješanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH. 

"Iskreno Vas molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odgodite za poslije predstojećih izbora. To Vas molim sa istinskom željom i s poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod", naveo je u pismu Dodik, koji će sutra u Istočnom Sarajevu prisustvovati svečanom otvaranju bolnice "Srbija".

On je poručio Vučiću da ne dozvoli podjele Srba u Republici Srpskoj i Srbiji, jer je to jedan narod, te istakao da je i jedinstvo Republike Srpske i Srbije prirodno i da se ne smije odustati od toga, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku. Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije", navodi se u pismu.

Predsjednik Republike Srpske ponovo je potvrdio bratstvo sa Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, zbog bolje budućnosti za jedan i jedinstveni srpski narod.

"Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedjeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da ništa ne zamjerite narodu Republike Srpske samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvijek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod", naveo je Dodik.

On je obavijestio Vučića da bolnica koja će svečano biti otvorena sutra u Istočnom Sarajevu nosi ime "Srbija". 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE