• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neki iz koalicije su radili za opoziciju

Autor mondo.ba

Predsjednik RS i budući srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su neki članovi vladajuće koalicije (SNSD-DNS-SP) radili za opoziciju tokom izbora i da će pretrpiti sankcije.

 Milorad Dodik DNS SNSD SP Marko Pavić koalicija Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Dodik je rekao da SNSD sa partnerima "na formiranju većina", а zatim dodao:

"Već sad imamo neke koji su iz te većine, a nisu radili za interese koalicije i mi nećemo prihvatiti njihovo učešće s nama u koaliciji. Neki su radili protiv naših kandidata u Banjaluci, a pripadaju našim koalicionim partnerima i to će biti ispitano. Sve što nije u skladu sa zakonom biće procesuirano".

On je ''zaprijetio'' da svi oni koji za koje postoje minimalni i sigurni dokazi da nisu radili za koaliciju neće ostati "na direktorskim mjestima" i odmah naznačio da, između ostalih, misli da direktorku Šumskog gazdinstva u Kotor Varoši, koja je, prema Dodikovim riječima, na izborima radila za opoziciju.

Na direktno pitanje da li misli na Demokratski narodni savez ili neke njihove kandidate, Dodik je odgovorio da, "ako se Marko Pavić i DNS odreknu mangupa u svojim redovima, koji su zavladali biće partneri kao i prošlih 20 godina".

''Nije problem da imate svoj stav pa kažete da nećete da glasate za Dodika. Ali vi ste uzeli koalicioni resurs i upotrebljavali protiv. To ne može", rekao je Dodik i dodao da koalicija ima stabilnu i kompletnu većinu i ona ne dolazi u pitanje.

Dodik je naveo da, iako se kandidati SzP-a za predsjednika Srpske Vukota Govedarica i za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nisu odazvali njegovom pozivu na razgovor, on hoće ako ga oni upute.

On je rekao da su mu izbornu pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH čestitali predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban.



Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE