• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Komšić nepoželjan u Mostaru"

Autor SRNA

Pored katedrale u Mostaru osvanuo je transparent "Željko Komšić - persona non grata", prenosi portal "Bljesak info".

Transparent u Mostaru najnoviji je vid protesta koji su Hrvati u BiH preduzeli nezadovoljni što je Komšić, za kojeg kažu da je izabran bošnjačkim glasovima, pobijedio u trci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Zvaničnici pet kantona u Federaciji BiH u kojima su Hrvati većina juče su saopštili da Komšić nije dobrodošao u Zapadnohercegovački, Posavski, Hercegovačko-neretvanski, Srednjebosanski i Livanjski kanton.



U otvorenom pismu koje su potpisali zvaničnici pet kantona navodi se da je na izborima održanim 7. oktobra "hrvatski narod uvjerljivom većinom izabrao Dragana Čovića za svog legalnog predstavnika u Predsjedništvu BiH".

"Stoga ovim putem, svima u našoj domovini BiH, kao i predstavnicima međunarodne zajednice poručujemo da je BiH država tri konstitutivna naroda i svih njenih građana, te da, u duhu Ustava BiH, konstitutivne narode u Predsjedništvu BiH mogu predstavljati samo legitimno izabrani politički predstavnici. Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda, stoga u toj funkciji nije dobrodošao na prostor naših kantona", istaknuto je u otvorenom pismu.

U Mostaru su 11. oktobra održani protesti Hrvati nezadovoljnih izbornom pobjedom Komšića, čime je, kako su poručili, grubo prekršena njihova izborna volja.

Komšić je sa oko 200.000, većinom bošnjačkih glasova, na opštim izborima 7. oktobra izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jordan

Moj Komšicu nikuda ti iz Sarajeva ne mrdaj

MONDO REPORTAŽE