• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrijeđena tri migranta i tri policajca

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Zbog velikog okupljanja migranata na graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac između Bosne i Hercegovine i Hrvatske napeta je situacija.

Tri migranata i tri pripadnika Granične policije BiH lakše su povrijeđena u međusobnom naguravanju pri pokušaju migranata da pređu granicu između BiH i Hrvatske, na prelazu Velika Kladuša-Maljevac, potvrdila je Srni portparol Granične policije Sanela Dujković.

Ona je pojasnila da se ovo desilo juče prilikom pokušaja migranata da gađaju flašama i kamenjem hrvatske policajce, preko pripadnika Granične policije BiH.

"U tom trenutku migranti su pomjereni za 100 metara dublje na teritoriju BiH", rekla je Dujkovićeva.

Prema njenim riječima, dio migranata se povukao sa ovog graničnog prelaza i sada ih je tu oko 120-150, i potpuno su okruženi pripadnicima Granične policije BiH.

Među njima ima žena i djeca. "Bezbjednosna situacija je pod apsolutnom kontrolom. Omogućen je saobraćaj na putu koji vodi od Velike Kladuše do graničnog prelaza, ali granični prelaz još nije otvoren za saobraćaj", istakla je Dujkovićeva.

Pogledajte fotografije:

U jednom trenutku sinoć migranti su počeli međusobno koškanje, ali i s Graničnom policijom BiH, i to usljed premještanja šatora koje su migranti tokom dana postavili na ničijoj zemlji između teritorija BiH i Hrvatske, piše Klix.ba. 

Naime, šatori su prisilno pomjereni stotinjak metara od mosta na kojem je hrvatska policija postavila kordon, a zbog činjenice da pojedini migranti predmetima gađaju hrvatske policajce.

Ranije je najavljeno da će Granična policija pokušati da uspostavi normalan saobraćaj na prelazu Maljevac, s nadom da će s dogovoriti s migrantima.

Hrvatske snage s druge strane granice posmatraju situaciju iz vazduha, a pored mosta je postavljen i vodeni top u slučaju da migranti odluče da krenu na sve ili ništa.

Saobraćaj je na tom graničnom prelazu u prekidu, a građani mogu da koriste alternativni pravac - Bogovolja.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S7

Kakvi pregovori? Zna li se ko je policija a ko napadač.....?

MONDO REPORTAŽE