• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burno kod SDS-a: Protive se saradnji sa SNSD-om

Autori mondo.ba Autori Dušan Volaš Autori Agencije

Prije održavanja sjednice Glavnog odbora SDS-a ispred sjedišta ove partije u Banjaluci okupili su se pristalice Vukote Govedarice koji se protive saradnji SDS-a i SNSD-a.

 Burno kod SDS-a: Protive se saradnji sa SNSD-om Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Stigla je većina funkcinera SDS-a među kojima su Dragan Mektić, Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić...

Dabić Željko, jedan od okupljenih aktivista SDS-a, rekao je da se protivi saradnji ove stranke sa SNSD-om.

"Ako to žele neka rade privatno, a ne ispred stranke. Naš program je jasan - ispitivanje porijekla imovine i to je platforma za koju se zalažemo", rekao je Dabić koji je istakao da je otac petoro djece.

Zasjeda Glavni odbor SDS-a

Prije održavanja sjednice nekoliko desetina protivnika saradnje SDS-a i SNSD-a  skandirali  su Vukoti Govedarici, dok su pojedini funkcioneri stranke dočekani aplauzom, javlja reporter MONDA.

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Ko to prodaje vjeru za večeru", "Mićo na čijoj si strani" i "Vukota, ne daj nam SDS", "Obrene sram te bilo".

U foto galeriji pogledajte šta su još poručili...

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je juče iz članstva potpredsjednika stranke Kostadina Vasića zbog "teže povrede stranačkog Statuta, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a".

Vasić je ocijenio da je njegovo isključenje iz stranke očajnički potez i da će na sjednici Glavnog odbora "istjerati iz SDS-a Mladena Bosića, Dragana Mektića, Aleksadru Pandurević i njihovog izaslanika Vukotu Govedaricu".

Isključenje iz stranke je uslijedilo dan nakon što je Vasić izjavio da srpsko jedinstvo u Sarajevu sprečava grupa funkcionera u SDS-u, koju predvode Dragan Mektić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević, koji to rade "po nalogu stranih obavještajnih službi".

Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Beogradske "Večernje novosti" navode da bi Govedarica mogao da izazove raskol u partiji, u pokušaju da se održi na sadašnjoj poziciji i spriječi stvaranje srpske koalicije sa SNSD-om u parlamentu BiH.

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica najavio je da će na sjednici Glavnog odbora biti riječi o tome kojim pravcem će krenuti SDS i da li će razgovarati sa ostalim političkim partijama u vezi sa zajedničkim učešćem u vlasti na nivou BiH, entiteta i eventualno gdje je potrebno sa lokalnim zajednicama.



Bjelica je rekao da članovi Predsjedništva SDS-a, koji se zalažu za razgovore sa SNSD-om i ostalim partijama kada je u pitanju interes Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, imaju snažnu podršku Beograda i Srpske pravoslavne crkve, te da se lično zalaže za te razgovore.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravda za Kostadina

Pravda za Kostadina i sve prave i istinske SDSovce koji su stvarali partiju i državu. Ovi danas nisu ni S od SDSa a usput više-manje jedni te isti izgbuili su 10 izbora za redom

Raspad

SDS ce se ocigledno raspasti.

MONDO REPORTAŽE