• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obren Petrović isključen iz SDS

Autor mondo.ba

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica isključio je gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića iz stranke.

 Obren Petrović SDS Vukota Govedarica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

„S obzirom na stavove, iznesene u javnosti, a koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom Srpske demokratske stranke, Obren Petrović više nije član SDS-a zbog čega je danas izbrisan iz članstva Srpske Demokratske Stranke“, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, saopštio je SDS.

Govedarica je, kako se navodi, pozvao odgovorne i poštene članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca.

„SDS u Doboju ne smije da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane“, poručio je predsjednik SDS-a.

Milovan Bjelica: Prvo da podnesemo ostavke

Govedarica ističe da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima i da će SDS iz ovoga izaći zajedno, čvršći i jači, ''bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mjesto u SDS-u''.

„SDS, baš kao i Republika Srpska, mora se očistiti od korumpiranih pojedinaca čiji je jedini interes da što više gomilaju lično bogastvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda“, zaključio je Govedarica.

Podsjećamo, Petrović se juče u Doboju sastao sa Miloradom Dodikom i još jednom mu iskazao otvorenu podršku, izrazivši žaljenje što je ''Dodik izgubio u Doboju'' na proteklim opštim izborima.

Prije toga Gradski odbor SDS u Doboju odlučio je da četiri izabrana SDS-ova nosioca mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH učestvuju u vlasti na nivou Srpske i BiH.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zlaja

Guslar gusla po svom!

Tugo moja

@Zlaja Dok guslar gusla,karavani odlaze...

MONDO REPORTAŽE