• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draško ide u NSRS, Šukalo neće ''bijeli hljeb"

Autor mondo.ba

Adam Šukalo i Draško Stanivuković, bivši i novi poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske organizovali su zajedničku pres konferenciju prije konstitutivne sjednice NSRS.

 Draško ide u NSRS, Šukalo neće ''bijeli hljeb" Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Šukalo, koji je u NSRS djelovao u klubu PDP, rekao je da se odriče šestomjesečne novčane naknade za poslanike kojima je istekao mandat, poznatije kao ''bijeli hljeb'' i da će taj novac "vratiti narodu".

Simbolično Stanivuković je ''predao bijeli hljeb'' Šukalu, a Šukalo njemu fasciklu sa inicijativama o donošenju zakona koje će Stanivuković pokrenuti. 

''Više od 150 funkcionera je 2016. godine uzelo bijeli hljeb. To je pet miliona maraka na godišnjem nivou’’, objasnio je Šukalo.

On se zahvalio svim ljudima koji su glasali za njega objasnivši da mandat u Sarajevu ipak nije dobio ‘’zahvaljujući izbornom zakonu’’, ali nije propustio da se prisjeti da mu je isti zakon omogućio da 2014. godine postane poslanik sa nešto manje od 300 glasova.

''To je još jedan od razloga zašto taj zakon treba pod hitno mijenjati'', kaže Šukalo.

Draško Stanivuković, novi poslanik PDP, najavio je da će svoju poslaničku platu od 2.500 KM takođe donirati za stipendije i pomoć drugim ljudima, među kojima su i žene koje su premještene sa svojih radnih mjesta jer su vjerovale u neke ideje.

Stanivuković je na pitanje da li se na Trgu Krajine odrekao mandata, odgovorio da to nije istina već da su poslanici na trgu tada odgovarali da li hoće ili neće ići u skupštinske klupe, ali da je u međuvremenu odlučeno da je korisnije da se bore u NSRS uz vanparlamentarnu borbu.

''Uživajte u Skuštini. Biće nikad uzbudljivija'', poručio je na kraju Stanivuković.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE