• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Vučić: Gradiće se kompleks u Jasenovcu

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je podržao ideju da u Donjoj Gradini bude izgrađen novi memorijalni kompleks stradalim Srbima u Jasenovcu.

Dodik je na konferenciji za novinare održanoj u Beogradu istakao da je riječ o izgradnji najvećeg spomenika u Donjoj Gradini koji će trajno ukazivati šta se desilo Srbima u Jasenovcu. 

"Ne smijemo biti neodgovorni prema generacijama koje dolaze", poručio je Dodik. 

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao i o mreži auto-puteva, te da će u narednoj godini biti postignut dogovor o gradnji auto-puta do granice sa Srbijom, ukazujući da je značajno i da se "napravi spoj kod Višegrada". 

Dodik je naveo da je predsjednika Srbije upoznao sa situacijom u BiH, te da postoji želja da se što prije implementiraju izborni rezultati na niovu BiH, gdje će biti zastoj. 

"Nama je važno da imamo najbolje moguće odnose sa Srbijom, koja se pokazala kao stabilan partner, ne samo ekonomski nego kada je riječ o poštovanju Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik. 

On je ponovio da BiH neće da prizna samoproglašeno Kosovo, te da što prije treba ukinuti takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH. 

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je ideja da se napravi najveći spomenik u Donjoj Gradini, gdje bi bio muzej sa mogućnosti video produkacija da bi djeca iz Srbije, Republike Srpske, BiH mogli da uče kakvo se zlo dogodilo u Jasenovcu. 

"Borimo da se takve stvari ne odu u zaborav", rekao je Vučić, koji je dodao da je sa Dodikom razgovarao o odnosima i saradnji Srbije i BiH i trgovinskoj razmjeni. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE