• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Davor Dragičević pušten iz pritvora

Autor mondo.ba

Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke, pušten je iz pritvora.

 Banjaluka: Davor Dragičević pušten iz pritvora Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

"Večeras sam na Trgu u 18 časova", kazao je po izlasku iz tužilaštva u pratnji svojih advokata, Dragana Tolimira i Ifeta Ferageta  i dodao:

“Mene su uhapsili, a moju dušu sa Trga sklonili. Ne pada mi na pamet da moje dijete prepustim zločincima i ubicama. Davidov trg je javna površina”.

Dodao je da su u Policijskoj upravi prema njemu bili fer i korektni, kao i da je noć prije hapšenja znao da će biti uhapšen. 

“Ja sam najponosniji otac”, kazao je i ponovio da su saučesnici i ubice njegovog sina vrh MUP-a kao i svi sa sporne konferencije u PU Banjaluka od 26. marta ove godine.

“Idemo do kraja, promijenićemo sve! 276 dana ubijaju mene i moju porodicu i sve ljude oko mene. Ako koja riječ preleti... Meni su ubili sjeme, mog anđela od 21 god. Jednog dana sve ću dokazati“, rekao Dragičević i ponovio da je večeras na trgu u 18 sati.

Advokat Ifet Feraget je kazao da ne treba hapsiti nikoga kome je prouzrokovana tolika bol.

“Imali su namjeru da ponize Davora, ali radi se o časnom i poštenom čovjeku koji nikome nije ozbiljno prijetio. Nije bila ozbiljna namjera, ali ima pravo i da pretjera”, dodao Feraget. 

On je potvrdio da je donijeta odluka da ne postoje posebni pritvorski razlozi za zadržavanje. Smatra da na Trgu Krajine, kao javnoj površini,građani imaju pravo da slobodno i bez prijetnji iznose svoje mišljenje.

Feraget smatra da je prekršena zakosnka procedura pri Davoromhapšenju, ali i da su se stekli uslovi da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač razmisli o ostavci. 

Majka pokojnog Davida, Suzana Radanović je tražila da se MUP Srbije oglasi da li su njihovi specijalci bili juče u Banjaluci. 

Ona tvrdi da ima informacije da se danas sprema "krvoproliće".

Jos jednom pozvala na mirno i dostojanstveno okupljanje.

Advokat Dragan Tolimir je kazao da je cijeli postupak političke prirode, a ne pravna procedura.

Tolimir je iznio podatak da je u Banjaluci juče bila policija iz Doboja, te rekao da je policajac iz Doboja uhapsio Suzanu.

“Dragičević je kolateralna šteta. Cilj je bio uklanjanje sa trga. Zastrašujući udar koji je imao političku pozadinu”, kazao Tolimir.

On je iznio podatak da je ministar policije Dragan Lukač juče u nekoliko navrata dolazio u Policijsku upravu Banjaluka.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva naredio sprovođenje istrage protiv Davora Dragičevića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, počinjeno na štetu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. I pored toga što postoji osnovana sumnja da je Dragičević počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske

Dragičević je predat jutros u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

U trenutku sprovođenja on je vikao "Pravda za Davida".

Ispred tužilaštva je bila i majka pokojnog Davida Suzana Radanović, te Muriz Memić otac Dženana Memića, mladog Sarajlije čija smrt takođe nije do kraja razjašnjena.

Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Dragičević je uhapšen juče ujutro, a pretresena je i njegova porodična kuća. Nakon 24-satnog saslušanja u policijskoj stanici u Banjaluci, jutros je doveden u tužilaštvo.

Nakon njegovog hapšenja uslijedilo je i uklanjanje svih obilježja i predmeta sa Trga Krajine u centru Banjaluke, gdje su se devet mjeseci okupljali građani i članovi grupe "Pravda za Davida". Uklonjen je njegov automobil, Davidove slike, cvijeće i drugo.

Cijeli jučerašnji dan trajala je prava drama i opsadno stanje u centru Banjaluke. Uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima su i politički funkcioneri. Bilo je i više povrijeđenih osoba, a povrede je zadobio i jedan policajac. 

Građani su večeras u 18 sati najavili novo okupljanje ispred Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

Advokat Dragičevića, Dragan Tolimir, jutros je kratko prokomentarisao da je bilo "svega", čak i zastrašivanja porodice.

(B.S.)

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fj

Napusti ce te i ti advokati,kad svate istinu a trg nije valjda tvoje privatno vlasnistvo.Mnogo sebi dajes za pravo a na sto nemas pravo.

Podrska

Velika podrska i hvala policiji sto je vratila Trg gradjanima od sektasa finansiranih ko zna odakle.

Milanko

Ostane li on na slobodi nakon svega drzava je pala na ispitu narocito ako se vrati na Trg Krajine

Jaaa

Narkomančina!

Laufer

A sto je pretresena kuca?Ako nije se javio na poziv zasto pretres?Sve ovo smrdi od policije pa do samog Dragicevica kao i politicara koji su tu. Nesposobnost policije da vise se rijesi taj slucaj,niko pa ni novinari ne iznose tacne informacije ,razlicita pisanja razlicite izjave..Sta je cekala do sad policija i tuzilastvo ako skupovi nisu bili najavljeni,nego sad posle 9mjeseci vrse hapsenja..kome prosipanje sile ako su u policiji cisti..

MONDO REPORTAŽE