• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PzD: Protest završen bez incidenata (FOTO)

Autor mondo.ba

Protest grupe "Pravda za Davida" održan je 276. dan za redom. Nakon kratkog boravka na Trgu Krajine okupljena masa i Davor Dragičević otišli su na mjesto gdje je pronađeno tijelo njegovog sina. Skup je završen okupljanjem u centru grada.

 "Pravda za Davida"  276. dan za redom  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Današnji protest je održan u napetoj atmosferi zbog jučerašnjeg hapšenja Davora Dragičevića i sukoba policije i građana koji su uslijedili na Trgu Krajine. Iako je situacija sve vrijeme bila napeta, a skup praćen jakim policijskim obezbjeđenjem, sve je završeno bez incidenata.

Skup građana koji traže rasvjetljavanje smrti mladića Davida Dragičevića počeo je na banjalučkom trgu uprkos tvrdnjama ministra policije Dragana Lukača da su ova okupljanja nelegalna, a da Davor Dragičević treba da traži dozvolu za organizovanje skupa.

Dragičević je izjavio da je bio uhapšen nelegalno bez poziva. Ponovio je da svako ko napravi incident nije član grupe "Pravda za Davida".

"Ja sam očajni otac koji 276 dana zavija i traži da se privedu ubice mog djeteta, a priveli su mene. Ubice su na slobodi. Danas je tačno devet mjeseci od sramne konferencije za medije. Ja života nemam. Mogu me privoditi i raditi šta hoće", rekao je Davor Dragičevi tvrdeći da će taj predmet biti prebačen na Tužilaštvo BiH.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Kad se to riješi ništa neće biti isto. Suživota sa ubicama vlastitog naroda nema", rekao je i istakao da će sutra saopštiti datum za novi veliki skup grupe "Pravda za Davida" i "Pravda za svu djecu".

"Što se dogodilo juče i danas lično je naredio Lukač. Kad je praznik hrišćanski da mogu skloniti Davidovo srce i da tuku narod. Ja ću srce vratiti i ovo će biti trg Davida Dragičevića", poručio je Dragičević i zatražio od policije da uhapsi "ubačene elemente".

Poručio je da će večeras ići stazama Davida Dragičevića i da će pokazati gdje je ubijen, a gdje položen. Nakon toga on se sa okupljenim građanima uputio prema Metalskoj školi i ušću Crkvene u Vrbas gdje je u martu ove godine pronađeno tijelo dvadesetjednogodišnjeg mladića.

Banjaluka: Protesti, povici, hapšenja, krv (FOTO)

"Evo gdje je ležao moj sin, moja duša", rekao je Davor i legao na mjesto gdje je bio i David.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Građani i članovi grupe "Pravde za Davida" potom su krenuli u mirnu šetnju kroz centar grada. Prolazeći pored Trga Krajine čula su se skandiranja "ubice, ubice", a nakon šetnje Gospodskom ulicom skup je završen mirnim okupljanjem na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS.

"Pobijedili smo vas. Ovo su naša djeca i naša država. Idemo do kraja! Dragi naš Davide, dušo naša. Pogledaj nas, sine!", rekao je Davor koji se zahvalio građanima i pozvao ih da se okupe ponovo sutra u 18 časova.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Suzana, majka pokojnog Davida, takođe se zahvalila svima što su došli. "Hvala Banjaluko što si pokazala da si uz nas. Ništa nam ne mogu. Jači smo i pametniji. Neka oni stoje na trgu, a mi ćemo da šetamo", rekla je ona.

Pogledajte foto galeriju večerašnjih dešavanja u Banjaluci!

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, dok je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ranije saopšteno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

"Navedeni predmet nalazi se u fazi istrage i u interesu iste, ne možemo iznositi informacije u javnost", navodi se u odgovoru Okružnog javnog tužilaštva MONDU nakon što smo u novembru na tu adresu poslali nekoliko pitanja koja se tiču slučaja Dragičević.

Svjetski mediji o haosu u Banjaluci

Još iz INFO

Komentari 14

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XXL

ISTINA I PRAVDA ZA DAVIDA!

Ares

Ljude, koji su djecu zloupotrebili i doveli na skup vjerovatno da bi slike na CNN bolje izgledale ili na nekom dokumentarcu na Aldzaziri, prijaviti Centru za socijalni rad za zloupotrebu djece i ako se ponovi oduzeti im djecu jer to nisu roditelji koji djecu trebaju stititi a ne iskoristavati u manipulativne svrhe

E moji vi

Roditelji su u ratu gubili troje djece za ovu drzavu, jadnici, to su heroji, oni ne zanimaju ni BBC, ni CNN, ni Kosorku, ni opoziciju u Srbiji ni Komsica. Trebamo se zapitati zasto ih sve zanima bas ovaj slucaj, po cemu je taj slucaj toliko vazan za njih sve a ne zanimaju ih suze majki koje su gubile djecu u ratu od prethodnika danasnjeg ISILa?

dane

Vapaj ,jauk ,molba,milost Čovjek trazi istinu i pravdu. Od bola oslijepio ,ogluvio razuma nema. Jos uvijek ne vjeruje Jos uvijek vjeruje. D

Pesimista

Ne dao Bog nikom da izgubi svoje dijete. Ali ako je Davor izgubio sina, to mu ne daje za pravo da radi to što radi i da narod huška na anarhiju. Šta bi onda trebali da rade roditelji momaka koji su nestali u ratu, a i dan danas, 20 i kusur godina posle rata nezna im se za grob.

MONDO REPORTAŽE