• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo: Nastavak istrage protiv Stanivukovića

Autori mondo.ba Autori Fena

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas su potvrdili da će protiv Draška Stanivukovića biti nastavljena istraga u redovoj proceduri.

 Tužilaštvo: Nastavak istrage protiv Stanivukovića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Protiv njega policija je juče dostavila izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nereda.

Stanivuković je, nakon ispitivanja, pušten da se brani sa slobode, jer nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora predviđeni Zakonom o krivičnom postupku RS.

"Osumnjičeni je od 27. do 30. decembra 2018.godine, na teritoriji Grada Banjaluka, učestvovao u grupi većeg broja ljudi, te podstrekavao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja, zbog čega je došlo do ugrožavanje javnog reda i mira, te ugrožavanja sigurnosti dvije osobe", potvrdili su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Za Stanivukovićem, kao i za Davorom Dragičevićem, te još nekim osobama iz grupe "Pravda za Davida", bila je raspisana potraga zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje 30. decembra, nakon protesta u Banjaluci, saopšteno je ranije iz policije.

Policija je zbog činjenja prekršaja i kršenja zakona zabranila okupljanja grupe „Pravda za Davida“, a sinoć su od njih tražili i da se ne zadržavaju ni u dvorištu pravoslavne crkve u Banjaluci.

"Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe 'Pravda za Davida' će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom", upozoreno je ranije iz Policijske uprave Banjauka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE