• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teretnjaci ne mogu kroz Sarajevo

Autor mondo.ba

Sobzirom na povišen nivo štetnih čestica u zraku, Vlada Kantona Sarajevo odlučila je privremeno zabraniti kretanje teretnih vozila od Baščaršije do Nedžarića. Na većem dijelu ove dionice već su postavljeni saobraćajni znakovi.

 Teretnjaci ne mogu kroz Sarajevo Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

U Direkciji za puteve Kantona Sarajevo kažu da su postavljeni saobraćajni znakovi sastavni dio interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

"Konkretno, radi se o mjeri zabrane saobraćaja za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3,5 tone na glavnom gradskom longitudinalnom pravcu na potezu od Baščaršije do Nedžarića s preusmjerenjem saobraćaja na alternativne pravce kretanja. Tehnička regulacija saobraćaja za vrijeme zabrana vršiće se privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, znacima i naredbama koje daju ovlaštene policijske osobe MUP-a Kantona Sarajevo. Ovo se ne odnosi na vozila javnog gradskog prijevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode. Ova mjera se preduzima još prilikom proglašenja prve epizode (Pripravnost)", rekli su u Direkciji za Klix. 

Saglasnost za postavljanje znakova izdalo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, a posao su obavili službenici KJKP Rad. Do sada su postavljena 24 znaka.

Ostatak znakova će od Skenderije do Baščaršije, zbog specifičnosti saobraćajne mreže i određivanja alternativnih ruta kretanja vozila, biti postavljen u narednom periodu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE