• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nabavka pelena pod lupom nadležnih

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će u Srpskoj biti sprovedene sve procedure i analize u vezi sa nabavkom pelena za odrasle i djecu, te da će biti utvrđeno da li je na tom planu bilo propusta.

Višković je naveo da treba da budu sankcionisani svi koji su se u vezi sa tim, eventualno, ogriješili, te pozvao nadležne da istraže ovu situaciju.

"Imam informaciju da imaju tri ponuđača za nabavku pelena, da postoje tri vrste... Imate Agenciju za lijekove BiH iz koje su rekli da su nabavljači na tenderima imali sve moguće papire i sertifikate", rekao je Višković tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima.

Podsjećamo, poslanik NSRS Draško Stanivuković ukazao je na loš kvalitet i manipulaciju nabavkom pelena u Fondu zdravstvenog osiguranja, iz kojeg su naveli da su izabrana tri dobavljača, a ne jedan kako je tvrdio Stanivuković.

Ministar zdravstva Alen Šeranić pojasnio je da pelene za odrasle i djecu koje je nabavio Fond zdravstevnog osiguranja imaju dozvolu Agencije za lijekove, što znači da ona garantuje za njihov kvalitet i bezbjednost.

U vezi sa navodima Stanivukovića i pisanja pojedinih medija koji se odnose na nabavku pelena za djecu i odrasle, Šeranić je pojasnio da se mora provjeriti kvalitet pelena da bi se one mogle povući iz upotrebe.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE