• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Primili smo dvije plate nizašta''

Autori mondo.ba Autori SRNA

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu BiH priznao da su on i njegove kolege primili dvije plate, a da ih nisu zaslužili svojim radom.

 ''Primili smo dvije plate nizašta'' Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je u potpunosti ispravna percepcija javnosti o parlamentarcima BiH koji su primili dvije plate iako nisu usvojili nijedan zakon, te da je potrebno raditi na izmjenama zakona o platama. 

"Ta percepcija javnosti potpuno je ispravna. Mi jesmo primili dvije plate, a nije bilo sjednica. To je jedna vrsta anomalije i mislim da će biti političkog kapaciteta da se ubuduće radi na izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH. Mi nismo svojom voljom u takvoj poziciji, već zbog odnosa u Predsjedništvu BiH i blokade izbora predsjedavajućeg Savjeta ministara", rekao je Košarac za portal "Kliks".

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH u novom sazivu su održali samo jednu sjednicu, i to onu konstitutivnu, a dobili su već po dvije plate što je iznos od oko 10 hiljada KM.

Plate poslanika u Predstavničkom domu PS BiH su između 4800 KM i 6500 KM u zavisnosti od dodataka.

Džaferović usporava imenovanja

Košarac je podsjetio da proces izbora mandatara za novi saziv Savjeta ministara vrši član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik DŽaferović koji uskraćuje saglasnost da se počne proces izbora predsjedavajućeg, uprkos tome što su obavljene konsultacije.

"Postoje političke strukture i u Predstavničkom domu parlamenta BiH koje su pokušale dalje komplikovati i uslovljavati situaciju prilikom izbora Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara. Iz tih razloga je Predstavnički dom u poziciji u kojoj je danas. Reći ću otvoreno da je to jedini odgovor na podapinjanja DŽaferovića i nekih struktura u parlamentu", pojasnio je Košarac.

Košarac je potvrdio da je za SNSD prihvatljiva koalicija od tri pobjedničke političke stranke, odnosno SNSD-a, HDZ-a i SDA.


Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Da/Ne vjerujem

Dokazi, na svakom mjestu i svuda oko nas pošteni ljudi. Čega se pametan stidi, s tim se budala ponosi. Nije njih sramota ništa ne činiti, ništa ne raditi. Ti su ljudi rođeni posle sramote. Plate naravno niko se odrekao nije. A znaju tražiti od naroda po jednu marku za bolesnu djecu

Zoran

Blago se njima.

Laufer

Ko da su atomski fizicari.... Narod nema sta da jede a oni tolike plate...Narode kad ces doci do pameti

MONDO REPORTAŽE