• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjede SNSD-a u Trebinju, Drvaru i Ribniku

Autor SRNA

U devet lokalnih zajednica u BiH građani su danas na prijevremenim izborima birali gradonačelnike i načelnike. Sa birališta stižu i prvi rezultati...

KANDIDAT SNSD-a NEBOJŠA KARAĆ NOVI NAČELNIK RIBNIKA

Prema preliminarnim rezultatima, kandidat SNSD-a Nebojša Karać pobijedio je na prijevremenih izbora za načelnika opštine Ribnik, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Karać je osvojio 2.162 glasova, a njegov protivkandidat Nikola Stojaković iz SP-a 1.160 glasova.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Ribnik izašlo je 3.409 ili 54,85 odsto birača od 6.323 upisanih u birački spisak.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Ribnik održavani se jer su prije tri mjeseca građani na referendumu opozvali tadašnjeg načelnika Radenka Banjca iz SP. 

SNSD: PREBROJANO 90 ODSTO GLASOVA, VODI DEJAN PROŠIĆ U BOSANSKOM PETROVCU

Na osnovu probrojanih oko 90 odsto glasova sa redovnih biračkih mjesta, nezavisni kandidat za načelnika opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić osvojio je najviše glasova, podaci su Opštinskog odbora SNSD-a Bosanski Petrovac.

Prema ovim podacima, kandidat SNSD-a Emina Mešić treća je po broju osvojenih glasova.

U SNSD-u Bosanski Petrovac očekuju kompletiranje podataka sa biračkih mjesta.

U opštini Bosanski Petrovac, gdje je registrovano 6.664 birača, na izbore je izašlo 2.865 glasača ili 43,81 odsto.

U Bosanskom Petrovcu glasači su birali između šest kandidata - Emine Mešić (SNSD), Ermina Hajdera (SDP), Senade Mehdin (SDA), Rusmira Mujadžića (DF), te dva nezavisna kandidata - Branka Despota i Dejana Prošića.

VUKANOVIĆ: CILJ JE BIO 40 ODSTO, BORJAN OSVOJIO 35 ODSTO U TREBINJU

Kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" za gradonačelnika Trebinja Saša Borjan osvojio je na prijevremenim izborima 35 odsto glasova, a cilj je bio 40 odsto, rekao je večeras član njegovog izbornog štaba Nebojša Vukanović.

Vukanović je rekao da je Borjan osvojio oko 4.500 glasova.

"Rezultat opozicionih glasova je ostao gotovo isti kao i na izborima 2018. godine", naveo je Vukanović.

On smatra da je izborna trka bila neravnopravna, ali da je ovo prvo poluvrijeme, dok će drugo biti u oktobru 2020. godine.

"Borićemo se da se za godinu i po dana stvore promjene. Imamo vremena. Ozbiljno ćemo se spremiti", rekao je Vukanović.

On kaže da mu je žao što Trebinjci nisu prepoznali časnog i iskrenog intelektualca kakav je Borjan.

"Nismo razmišljali o prigovorima", rekao je Vukanović.

SNSD: NA OSNOVU PREBROJANIH 90 ODSTO GLASOVA VODI GLIGIĆ U BOSANSKOM GRAHOVU

Na osnovu prebrojanih oko 90 odsto glasova sa redovnih biračkih mjesta na prijevremenim izbirima za načelnika opštine Bosansko Grahovo, kandidat SNSD-a Uroš Makić osvojio je 248 glasova, dok je nezavisni kandidat Milorad Gligić osvojio 348 glasova, podaci su Opštinskog odbora SNSD Bosansko Grahovo.

U ovoj stranci kažu da još čekaju kompletiranje rezultata sa svih biračkih mjesta.

Nezavisni kandidat Milorad Gligić se do sada nije obraćao javnosti.

U Bosanskom Grahovu je registrovan 2.941 glasač, a na današnjim prijevremenim izborima izjasnilo se 733 glasača ili 29,02 odsto.

DUŠICA RUNIĆ PROGLASILA IZBORNU POBJEDU U DRVARU

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Drvar Dušica Runić proglasila je večeras izbornu pobjedu na prijevremenim izborima.

Prema podacima Opštinskog odbora SNSD-a Drvar, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova sa redovnih biračkih mjesta, Runićeva je osvojila 1.711 glasova, a nezavisni kandidat Darko Kajtaz 1.140 glasova.

Runićeva sa simpatizerima stranke počela je sa pobjedničkim slavljem, javlja dipisnik Srne.

ĆURIĆ PROGLASIO IZBORNU POBJEDU U TREBINJU

Kandidat SNSD-a i još devet političkih stranaka Mirko Ćurić proglasio je večeras pobjedu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Trebinja.

Ćurić se zahvalio svim glasačima na podršci koju je dobio, ističući da je ovo dokaz da se u protekle dvije i po godine u Trebinju dobro radilo.

On je novinarima u Gradskom odboru SNSD Trebinje rekao da u prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je pobijedio u svim mjesnim zajednicama.

Ćurić je istakao da će gradska vlast u Trebinju u narednom periodu realizovati sve započete projekte i početi nove.

Ispred prostorija SNSD-a u Trebinju okuplja se veliki broj pristalica ove stranke koji se pripremaju da ulicama grada proslave izbornu pobjedu, javio je dopisnik Srne.

Ćurić je danas proslavio i svoj 40. rođendan pa mu je tim povodom predsjednik GO SNSD-a Luka Petrović u Trebinju uručio tortu.

Ćurićev protivkandidat iz koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan za sada nije davao izjave za medije.

JERINIĆ PROGLASIO POBJEDU U DOBOJU

Nezavisni kandidat Boris Jerinić proglasio je večeras pobjedu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja.

Jerinić se u obraćanju novinarima zahvalio građanima i političkim partnerima na podršci.

Članovi izbornog štaba rekli da su da je Jerinić ostvario ubjedljivu pobjedu.

Danijel Jošić, predsjednik Izbornog štaba Jerinića, kaže da na osnovu 70 odsto obrađenih podataka Jerinić ima 18.000 glasova više od kandidata SDS-a Nebojše Šajinovića.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja imalo je 63.728 birača.

Građani su danas na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja birali između šest nezavisnih kandidata - Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića i Milovana Dujakovića, te kandidata SDS-a Nebojše Šajinovića i političkog subjekta Spas nezavisnih lista Doboj Slobodana Devića.

SNSD: ĆURIĆ UBJEDLJIVO VODI U TREBINJU

Na osnovu prebrojanih 32 odsto glasova kandidat SNSD-a i još devet političkih stranaka za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić osvojio je 70 odsto glasova, a kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan 30 odsto, rečeno je Srni u Gradskom odboru SNSD-a.

Pravo glasa na prijevremenim izborima u Trebinju imalo je 30.537 birača.

Prijevremeni izbori se održavaju jer je nekadašnji gradonačelnik Luka Petrović 16. novembra imenovan za generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske".

BIRALIŠTA ZATVORENA U 19 ČASOVA

Biračka mjesta u Doboju, Trebinju, Ribniku, Bosanskom Grahovu, Bosanskom Petrovcu, Bužimu, Domaljevcu-Šamcu, Drvaru i Kaknju, na kojima su građani danas na prijevremenim izborima birali gradonačelnike i načelnike, zatvorena su u 19 časova. 


U ovim lokalnim zajednicama jutros u sedam časova otvoreno je 321 biračko mjesto, a bilo je formirano i 20 mobilnih timova.

U Centralni birački spisak za prijevremene izbore, zaključno sa podacima na dan 28. januar u 24  časa, upisano je ukupno 170.892 birača, a na glasačkim listićima nalazila su se imena 30 kandidata.

IZLAZNOST U 15 ČASOVA

Doboj - 40 odsto

Na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja do 15 časova glasalo je oko 40 odsto od 61.723 redovnih birača, rečeno je iz Gradske izborne komisije (GIK).

Predsjednik GIK-a Nenad Paleksić kaže da je u Centralni birački spisak upisano 63.098 lica, od kojih je 61.723 redovnih, koji glasaju na 106 redovnih biračkih mjesta, četiri biračka mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formiran je i jedan mobilni tim.

Građani gradonačelnika biraju između šest nezavisnih kandidata - Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića i Milovana Dujakovića, te kandidata SDS-a Nebojše Šajinovića i političkog subjekta Spas nezavisnih lista Doboj Slobodana Devića.

Ribnik - 44 odsto

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Ribnik do 15 časova glasalo je 2.784 ili 44 odsto birača, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Sava Savić.

Ribničani danas biraju između dva kandidata - Nebojše Karaća (SNSD) i Nikole Stojakovića (SP), a mogu glasati na 16 redovnih biračkih mjesta i jednom za nepotvrđene glasačke listiće.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Ribnik održavaju se, jer su prije tri mjeseca građani na referendumu opozvali tadašnjeg načelnika Radenka Banjca (SP).

Postupak za njegov opoziv pokrenut je na sjednici Skupštine opštine Ribnik 11. septembra.

Inicijativu za smjenu Banjca podržali su odbornici SNSD-a i DNS-a, odbornici SDS-a i SP-a bili su uzdržani, a niko nije bio protiv odluke o opozivu.

Kao razlog za smjenu navedeno je to što Banjac nije obezbijedio izvršavanje zakona, niti je sprovodio odluke Skupštine opštine.

Trebinje – 38,51 odsto

Izborni proces na području Trebinja prolazi bez incidenata, a do 15 časova svoje građansko pravo na prijevremenim izborima za gradonačelnika iskoristilo je 11.262 birača ili 38,51 odsto.

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Željka Ružić potvrdila je Srni da je najveća izlaznost zabilježena na biračkom mjestu u naselju Gorica u prostorijama mjesne zajednice, gdje je izašlo oko 55 odsto upisanih birača.

U Policijskoj upravi Trebinje potvrdili su Srni da nisu dobili nijednu prijavu za remećenje izbornog procesa.

Pravo glasa u Trebinju ima 30.537 građana.

Građani Trebinja danas biraju gradonačelnika između kandidata koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saše Borjana i kandidata SNSD-a i još devet političkih partija Mirka Ćurića.

Prijevremeni izbori se održavaju jer je nekadašnji gradonačelnik Luka Petrović 16. novembra imenovan za generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske".

Drvar, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac...

U opštini Drvar do 15 časova na prijevremenim izborima za načelnika opštine glasalo je 2.312 birača ili 36,87odsto od ukupno 6.816 sa pravom glasa, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nena Bosnić.

U Bosanskom Grahovu do 15 časova glasalo je 579 ili 22,92 odsto od 2.941 registrovanih birača, rekao je Srni predsjednik OIK Dragiša Kovačević.

U opštini Bosanski Petrovac, gdje je registrovano 6.664 birača, do 15 časova glasalo je njih 2.185 ili 33,41 odsto, rekla je Srni član OIK Dragana Manojlović.

Izbori u ove tri opštine protiču bez ikakvih problema.

Prijevremeni izbori u opštinama Bosanski Petrovac, Drvar i Bosansko Grahovo se održavaju jer su dosadašnji načelnici zbog preuzimanja funkcija u skupštinama kantona podnijeli ostavke.

Bužim, Domljanovac/Šamac, Kakanj...

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bužim do 15 časova glasalo je 5.448 ili 36,21 odsto birača, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Pravo glasa na prijevremenim izborima u opštini Bužim ima 15.045 birača.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Domaljevac-Šamac pravo glasa ima 3.430 birača, a svoje pravo do 15.00 časova ostvarilo je 459 ili 13,38 odsto glasača.

U opštini Kakanj na prijevremenim izborima do 15. časova glasalo je 10.114 ili 29,72 odsto birača, a na biračkom spisku se nalazi 34.030 lica.

Preliminarni rezultati biće objavljeni večeras oko 22.30 časova na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE