• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: U SDS-u postoje dvije stranke

Autor mondo.ba

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica odbacio je zahtjeve unutarstranačkih oponenata da podnese ostavku. Takođe, razmišlja da li će se kandidovati za predsjednika stranke.

 Govedarica: U SDS-u postoje dvije stranke Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Govedarica tvrdi da je proces unutarstranačkih izbora u Srpskoj demokratskoj stranci praktično već počeo i da Milovan Bjelica ima pravo i priliku da se kandiduje za predsjednika.

"I ako dobije podršku, moći će da vodi SDS u tom smjeru o kojem govori", rekao je Govedarica u intervjuu za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima postalo je potpuno evidentno da "unutar SDS-a postoje dva SDS-a".

"Jedan je onaj pravi, istinski, izvorni i narodni SDS koji želi da bude u službi srpskog naroda i koji ne želi da učestvuje u daljoj razgradnji i devastaciji Srpske i njenih institucija i postoji onaj drugi, na sreću, manji SDS, koji zbog ličnih interesa pojedinaca ili grupa želi da bude u službi vlasti", rekao je on.

On ističe i da još razmišlja o tome da li će se kandidovati za predsjednika najveće opozicione stranke. Takođe je odgovorio na pitanje da li, kao i poslije oktobarskih izbora, odbacuje odgovornost i nakon poraza na prijevremenim izborima u Trebinju i Doboju.

"Kada je riječ o opštim izborima, smatram da mi više od 280 000 glasova koje sam dobio kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, što je dva i po puta više nego što je dobila stranka i oko 60 000 više nego što je dobila koalicija koja me je podržavala, stvara obavezu da se ponašam politički dosljedno", rekao je Govedarica.

Na konstataciju da je poslije prošlogodišnjih izbora kategorično bio protiv bilo kakvih razgovora i saradnje sa SNSD-om, a sada je na čelu delegacije SDS-a koja čeka poziv na razgovore sa SNSD-om, Govedarica kaže da tu nema riječi o nedosljednosti.

"Biću potpuno jasan. Glavni odbor SDS-a je u novembru zauzeo stav da neće da pregovara sa SNSD-om o učešću u vlasti u Republici Srpskoj, a što se tiče nivoa BiH, zauzet je stav da smo u interesu Srpske otvoreni za razgovore sa svim političkim partijama, pa time i sa SNSD-om. Po čemu sam onda nedosljedan", pita se prvi čovjek najveće opozicione stranke.

Doboj: Politika, amnezija i malo teologije

Na prijevremene izbore u Trebinju, gdje SDS nije imao svog kandidata za gradonačelnika, Govedarica nije želio da komentariše, ali se zato osvrnuo na izbore u Doboju, gdje je nezavisni kandidat i bivši SDS-ovac Boris Jerinić osvojio čak 90 odsto glasova te deset puta više od kandidata SDS-a Nebojše Šajinovića.

"U Doboju u nedjelju nisu bili izbori, već razbojnička krađa u režiji političkog benda Obrena Petrovića. Ono sa čim su se susretali naši posmatrači i poniženja koja su pretrpjeli su nešto strašno. Ako naši posmatrači barataju cifrom od oko 17 000 izašlih na izbore, a zvanično je izašlo 35 000 ljudi, to najbolje govori o kakvoj krađi se radilo", rekao je on.

Imajući u vidu da su isti ljudi koje danas proziva za izbornu krađu godinama ubjedljivo pobjeđivali kao članovi SDS-a, Govedarica ističe da u to vrijeme nije bilo krađe.

"U vrijeme dok su bili u SDS-u nisu se bavili izbornom krađom, jer to nije bilo moguće zato što je na izborima učestvovalo mnogo više stranaka. Svi tzv. nezavisni kandidati koji su učestvovali na izborima su samo formalno bili kandidati, jer su se kandidovali samo da bi Petrović dobio članove biračkih odbora", rekao je Govedarica u intervjuu za “Glas Srpske”.

Pobjede SNSD-a u Trebinju, Drvaru i Ribniku

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zlaja

Rece Mile prilikom izbora Vukote za predsjednika SDS-a, ovaj je najbolji za nas, i bi u pravu!

Drvo javorovo

Nisi ti Vukota za politiku.To je sada svakome jasno.Uhvati se ti gusala od drveta javorova i radi ono što znaš.

MONDO REPORTAŽE