• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik s Vučićem: Nastavljamo jedinstveno

Autor SRNA

"Dodik i Vučić su na sastanku u Predsjedništvu Srbije razgovarali o svim strateškim pitanjima u vezi sa opstankom srpskog naroda"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o razvoju situacije po pitanju Kosmeta i poručio da će Srbija i Republika Srpska nastaviti da djeluju jedinstveno i da daju jedinstvene odgovore.

Kako prenosi Tanjug, Dodik i Vučić su na sastanku u Predsjedništvu Srbije razgovarali o svim strateškim pitanjima u vezi sa opstankom srpskog naroda. 

Dodik je kazao da je prirodno da Srbi, gdje god da žive, uvijek vode računa o Srbiji i Kosovu i Metohiji, te poručio da to ne može niko da zabrani. On je dodao da mu stranci danas najčešće postavljaju pitanje, i u Sarajevu, i u Banjaluci, da li to ima veze.

"Moje mišljenje je da to i te kako ima veze i da je veoma teško objasniti da Zapad gleda kroz prizmu odobravanja ujedinjenja Kosova i Albanije, a da je autonomija koju ima Republika Srpska, zagarantovana Dejtonom i Ustavom, urušavana svih 20 prethodnih godina", rekao je Dodik novinarima iz Republike Srpske.

On je ukazao da je, stoga, sasvim logično da Republika Srpska mora da postavi pitanje svojih prava koja su zagarantovana Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Dodik je naveo da je današnji sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio jedan od redovnih na kojima se razmatra aktuelna situacija u Srbiji, pogotovo u vezi sa Kosmetom.

On je dodao da je Vučića upoznao i sa onim što je važno u Republici Srpskoj i BiH.

"Mi se redovno sastajemo, razmatramo aktuelnu situaciju i pokušavamo da budemo informisani o detaljima u vezi sa razvojem situacije u Srbiji, pogotovo po pitanju Kosova. Naravno, bila je to prilika da predsjednika /Vučića/upoznam sa onim što je važno u Republici Srppskoj i BiH", rekao je Dodik.

On je naveo da je u javnosti primjetno da "neki sa strane pokušavaju da održe isti okvir u vezi sa Kosmetom i Srbiju dovedu u poziciju da je ponovo ponize ili da je na neki način oko samog pitanja Kosova dovedu u bezizlaznu situaciju".

Dodik je rekao da su na sastanku sa Vučićem procjenjivane i različite mogućnosti kada je riječ o pomoći Srbije Republici Srpskoj.

Dodik i Vučić sastali su se danas u Predsjedništvu Srbije gdje su razgovarali o svim strateškim pitanjima u vezi sa opstankom srpskog naroda.

Dodik je večeras u Ambasadi Rusije u Beogradu prisustvovao obilježavanju Dana branilaca otadžbine

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE