• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve reakcije: "Premier'' zatvara kladionice u RS

Autor mondo.ba

Nakon što je Narodna skupštine Republike Srpske večeras usvojila Zakon o igrama na sreću, iz sportske kladionice ''Premier'' najavili su zatvaranje poslovnica u Republici Srpskoj

"Nažalost, Narodna skupština Republike Srpske upravo je usvojila Zakon o igrama na sreću, koji 'Premier' kladionici onemogućava daljnji rad u Republici Srpskoj. Nakon 10 godina legalnog rada, poštovanja zakona, poštovanja radnika, klijenata i dobavljača, primorani smo ugasiti poslovanje...Ovo za nas znači samo jedno – ZATVARANJE," napisao je Toni Boras, službenik za odnose sa javnošću "Premier" kladionice, na društvenoj mreži ''Fejsbuk''.

Boras kaže da je firma koja upravlja ''Premier'' kladionicama u Republici Srpskoj u feburaru predala završni račun "na kojem je evidentirano preko 10 miliona KM dobiti", ali objašnjava i da kladionice neće biti zatvorene odmah sutra.

"Zbog velike infrastrukture, prijevoza materijala i tehnike iz velikog broja poslovnica, raskida ugovora o radu i najmu, to je proces koji će trajati sljedećih par mjeseci i ići će sektor po sektor i najvjerojatnije uskoro početi od Banjaluke,'' poručeno je na "fejsbuk" grupi koju mahom čine radnice ''Premier'' kladionica.

Usvojen Zakon o igrama na sreću

Boras je optužio poslanike da su usvojili "kriminalni, lopovski zakon" i da je vladajuća elita svjesno i namjerno uništila legalne firme i posao namjestila svojim ''jatacima''.

"Nakon 10 godina rada, uplaćenih više od 100 miliona maraka u budžet, mi Republiku Srpsku napuštamo, gasimo 230 radnih mjesta i odlazimo tražiti neku razumniju zemlju, bolje mjesto za rad i razvijanje posla. Što reći nego sretno svima, ako u ovoj zemlji uhljeba i lopova više uopšte ima sreće. Sljedeća na redu je Federacija i moramo biti još jači, glasniji i još više ujedinjeni u borbi za naša prava,'' zaključio je Boras.

U ponedjeljak kada su poslovnice kladionica u Srpskoj bile zatvorene kako bi se pokazalo nezadovoljstvo zbog prijedloga novog zakona, Toni Boras je u izjavi za MONDO najavio ovaj scenario - ako zakon bude usvojen najveće kladionice će prekinuti poslovanje u RS. Naveo je da su to kladionice "Wwin", "Bet Live", "Mozzart", "Premier", "Meridian"... 

Slično su nam rekli i predstavnici kladionice "Mozzart". Iz "Williams" kladionica saopšteno je da se novim zakonom u Republici Srpskoj u kladioničarskim poslovnicama zabranjuju uplate i isplate za internet igre, zbog čega će, kako kažu, najviše štete pretrpjeti radnici u poslovnicama i iznajmljivači prostora.

Još iz INFO

Komentari 11

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nina

Danas je 03.10.2019...prolazim pored pomenute kladionice u Vrbanji a na vratima oglas gdje pise "potrebna djevojka za rad" Toliko o zatvaranju poslovnica u RS.

Mitar Mitra Mitar

Da hoće neko ovako oporezovati Miline tajkune pada tek onda nastavimo o poštenju! Poreze i doprinose niko, ko je njemu blizak, ne plaća, a tim istima dijele se irb krediti kao konfete.

SportPlusovka

Jako me boli što će kolegice u RS ostati bez posla, to je jako sramotno. Kako je i rečeno tamo, mnogi od nas prehranjujemo svoje porodice od ovih plata, plaćamo kredite i obaveze prema gradu ( komunalije, struju, kablske operatere). Ima li RS spremno caa. 1000 radnih mjesta za uposlenike kladionica, nema. Ali će ih bez imalo grižnje savjesti ostaviti na ulici, bez primanja. Još se pitate što mladi odlaze iz države? Nečuveno šta nam rade.

jadno

@SportPlusovka Jadna li su vam ta radna mjesta. Idite u Zenicu, tamo ionako ništa drugo ni nema, kladionice su im zauzeli čitava grad i glavnu ulicu, to im je glavna atrakcija, pa idite tamo, nama ne trebaju vaše kladinice i vaša radna mjesta

Dejan

Placajte poreze u RS kao u fed sto vi ne cinite . Pod 2 pustate maloljetnike da se klade i igraju Bingo. Cime krsite zakon RS . I treba vam uvest obavezno fisikalne racune da se ima uvid u svaku marku koja se uplati kod vas . PODRZAVAM ZAKON NA IGRE NA SRECU

MONDO REPORTAŽE