• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pisao Kavazoviću

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću.

 Dodik Kavazović pismo muslimani u RS Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Dodik je u pismu istakao da institucije Republike Srpske čine sve da muslimanima, kao i drugim građanima Srpske omoguće sigurnost, te da bi želio da je tako i u drugom dijelu BiH.

"Izuzetnio cijenim što kao vjerski poglavar izražavate zabrinutost za bezbjednost svojih vjernika i tražite da se procesuiraju svi koji ugrožavaju njihovu sigurnost ili sigurnost njihove imovine. Na to Vas između ostalog poziva i funkcija koju obavljate. Informacije, kojima trenutno raspolažem, govore da instutucije Republike Srpske, na koju posebno aludirate u svom pismu, čine sve da muslimanima, baš kao i svim drugim građanima Republike Srpske omoguće i ličnu i sigurnost njihove imovine", istakao je Dodik u pismu. 

On je naglasio da u Republici Srpskoj nije i neće biti tolerisano bilo kakvo nasilje, bez obzira da li je motivisano nacionalnim, vjerskim ili nekim drugim motivima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Institucije treba da rade svoj posao i na to ih ne bi trebalo posebno pozivati ni s pozicije reisa, ni s pozicije člana Predsjedništva ili bilo kog zakonodavnog nivoa vlasti. Zakoni u Republici Srpskoj, a ja bih želio da je tako i u drugom dijelu BiH, obavezuju institucije da djeluju protiv bilo kog pojedinca koji te iste zakone ne poštuje", naglasio je Dodik.

On je rekao da želi da vjeruje da je Kavazović u neznanju napisao da se u Republici Srpskoj postrojavaju paravojne formacije, s obzirom na to da takve formacije ne postoje u Srpskoj.

"Zbog mira, suživota i tolerancije bilo bi dobro da u ovakvim obraćanjima i vi i mi pazimo kakvu terminologuju koristimo, jer i ova prepiska bi trebalo da bude u funkciji pozivanja na mir i bezbjednost. Siguran sam da ćete se složiti sa mnom da nema smisla da lažnim informacijama širimo nemir, a pozivamo se na mir", istakao je Dodik u pismu upućenom Kavazoviću.

Dodik je naveo da će biti zahvalan ako Kavazović s istom pažnjom bude ukazivao na potrebu mirnog života i bezbjednosti nemuslimana u Federaciji BiH, koji su nerijetko u proteklim godinama bivali napadnuti ili izloženi raznim neprijatnostima, dodavši da tu posebno misli na Srbe povratnike.

"Uvjeren sam da ćemo, svako sa svoje pozicije, i ubuduće činiti sve da na ovim prostorima vlada mir i uzajamno poštovanje", poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u pismu upućenom poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE