• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispraćeni posmrtni ostaci Davida Dragičevića

Autor mondo.ba

Nekoliko desetina građana ispratilo je danas iz Banjaluke posmrtne ostatke Davida Dragičevića koji su prije dva dana ekshumirani sa groblja u Banjaluci na zahtjev porodice.

 Ispraćeni posmrtni ostaci Davida Dragičevića Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Posmrtni ostaci Davida Dragičević biće prevezeni u Austriju i sutra sahranjeni u gradu Viner Nojštat kod Beča

U Gradišci se takođe okupilo stotinak građana kako bi ukazali posljednju počast mladiću čija smrt ni nakon skoro godinu dana nije razjašnjena.

Građani su kod graničnog prelaza simbolično položili 21 ružu, kao uspomenu na to koliko je Dragičević imao godina kada je nastradao, pod okolnostima, koje su još uvijek obavijene velom tajne.

Od 26. marta 2018. su se na Trgu Krajine u Banjaluci svake večeri, do 30. decembra prošle godine, održavali skupovi "Pravda za Davida", na kojima je zahtijevano otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

MUP RS je 31. decembra zabranio sva okupljanja grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine, a od tada se građani okupljaju u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, gdje pale svijeće za Davida.

Davidov otac, Davor Dragičević, od 30. decembra, poslije posljednjeg velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje, nije se više pojavljivao u Banjaluci, a objavio je da se sklonio u jednu od zemalja EU.

David Dragičević nestao je 17. na 18. mart 2018, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci. Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci vodi istragu u ovom slučaju za koji se i dalje vežu mnoge kontroverze.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE