• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžićeva porodica: Presuda mimo pravde

Autori mondo.ba Autori Tanjug

Povodom presude Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu kojom je bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću izrečena doživotna kazna zatvora njegov brat Luka Karadžić kaže da je zatečen odlukom i dodao da ne priznaje taj sud.


"Vidite o kakvom sudu se radi, desilo se nešto što je mimo ikakve pravde i prava. Ali to govori o tom sudu, mi taj sud ne priznajemo, on je nelegalan, nelegitiman", kaže Luka Karadžić za Visegrad24.

On je dodao da je njegov brat u rukama onih kod kojih je bila "njegova glava i njegova sablja", tako da su mogli da rade šta hoće.

"Za Radovana je i 20 godina doživotna, on ima 74 godine. Ostajemo ponosni na njega. On je uradio nešto za srpski narod, što niko nije. Napravio je državu, priznao to neko ili ne", ističe Luka.

Luka Karadžić je rekao da će posetiti brata čim mu zdravlje bude to dozvolilo.

Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine RS-a i kćerka Radovana Karadžića je rekla da je i i 20 i 40 godina doživotna robija.

„Takva presuda je očigledno rezultat poltičkog pritiska i nema nikakve veze s pravom, pravdom, činenicma i dokazima i onim što je u žalbenom precesu radio rim odbrane“, izjavila je ona za RTRS.

Kao uspjeh tima Karadžićeve odbrane navela jeto što nije presuđen genocid u sedma općina u RS.

„Nadam se da će kad-tad istina ugledati svjetlo dana i da će ovi narodi, kada dođu do istine u BiH, konačno moći da se pomire i žive normalno. Do tada, mislim da će to biti sve teže i teže“ rekla je Jovičević.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Uh

Živjeli Karadžići,gdje god da su.

Chanaraanana

Pa sve četnik do četnika. Taj čifut bi preživio 40 godina. Želim mu dug život i tešku robiju.

Xy

@Chanaraanana I mi mu zelimo dug zivot, jer znamo da ce se do zadnjeg dana boriti da dokaze istinu. Radovan Karadzic ce ostati heroj za svoj narod i jedan od osnivaca Republike Srpske, koja vam je i danas kost u grlu. Zao mi je, ali morate zivjeti s tim. Srbima je danas tesko, ali su svjesni da se za velike stvari podnose i velike zrtve. Radovan Karadzic je zrtva nakaradnog suda, ali ucinak je suprotan od ocekivanog. On je tvorac Republike, srpski heroj, legenda. A i cetnici su bili regularna srpska vojska. Mozete pisati sta hocete i pricati sta hocete, mi vas ne mrzimo, ali mrznja ubija Vas.

DC

@Chanaraanana Imamo,hvala Bogu, još Karadžića, pa da sve ponove, bog dao.

Ee

@Chanaraanana Iz ostala dva naroda a takođe i tebi upućujemo,te lijepe želje.* vas tito,koji vas je prizno.

MONDO REPORTAŽE