• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik predlaže novi sastanak, Borenović dolazi

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će na sastanku sa predstavnicima SNSD-a, koji treba da bude održan sljedeće sedmice, biti razgovarano o radu zajedničkih institucija.

  On dodaje da će to biti dobra prilika da se vidi kakva su razmišljanja o budućnosti BiH.

"To će biti dobra prilika za razvoj kulture dijaloga. Moći ćemo da jedni druge čujemo i razmijenimo stavove. Imamo šta reći i bićemo vrlo decidni, kao i uvijek", rekao je Borenović novinarima u Sarajevu.

Borenović kaže da je PDP kao snažna opozicija u Republici Srpskoj spreman da podrži neko zakonsko rješenje ako je zaista u interesu građana koji bi trebalo da osjete njegove pozitivne efekte.

On je napomenuo da je ova stranka to i potvrdila kada je Klub poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske uložio tri amandmana na Zakon o igrama na sreću, koja su usvojena.

"Podržali smo taj zakon jer očekujemo da na osnovu tog zakonskog rješenja u budžetu Republike Srpske bude 30 miliona KM više i na osnovu našeg amandmana, najveći dio novca bi trebalo da ide za pronatalitetnu politiku Srpske", naglasio je Borenović.

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je ponedjeljak, 25. mart naznačio kao novi termin razgovora s predsjednicima SDS-a i PDP-a, Vukotom Govedaricom i Branislavom Borenovićem o eventualnom zajedničkom učešću u vlasti.

U nekoliko navrata je, kaže, predsjednike SDS-a i PDP-a pozivao na razgovore, a jedan od tih sastanaka je trebalo da se održi i danas.

"Imajući u vidu najave za narednu sedmicu završnih sastanaka vezano za koncipiranje i izbor Savjeta ministara BiH, mislio sam da je to potrebno da uradimo danas i da imamo jasnu sliku," rekao je Dodik.

Kaže da razumije, ukoliko postoje zauzetost, te predlaže i neki novi termin koji oni odrede, ali da bude što je prije moguće, imajući u vidu moguću dinamiku formiranja Savjeta ministara i da u utorak i srijedu predstoje novi sastanci. 

"Ova trakavica traje već duže vrijeme," rekao je Dodik podsjetivši da je ranije razgovarao s predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom koji je, kaže, govorio da im treba vremena i posebni sastanak.

Sada je, kaže, vrijeme da se kaže da li će biti ili ne sastanka.

"Pokušaćemo da ih kontaktiramo i ako prihvate, napisaćemo poziv, ako ne odredićemo neki drugi datum,'' rekao je on.

Međutim, napominje i da niko nikoga ne tjera na nešto.

Odbacio je i tvrdnje potpredsjednika SDS-a Mirka Šarovića o tome šta je razlog da SNSD poziva SDS u zajedničku vlast.

SDS i PDP odbili su Dodikov poziv na današnji sastanak uz obrazloženje da su prekasno dobili poziv i tražili su novi termin.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE