Revizorski izvjestaj NSRS 2018

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politika

Revizori dali pozitivno mišljenje skupštini RS

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Glavna služba za reviziju Republike Srpske dala je pozitivno mišljenje o finansijskim izvještajima Narodne skupštine RS za 2018. godinu, kao i pozitivno mišljenje o usklađenosti.

NSRS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Po našem mišljenju, finansijski izvještaji Narodne skupštine Republike Srpske istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembra 2018. godine - prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom za javni sektor u Republici Srpskoj," stoji u upravo objavljenom izvještaju.

Na kraju prošle godine u Službi Narodne skupštine RS bio je angažovan 91 izvršilac.

Izabrana i imenovana lica Narodne skupštine RS u desetom sazivu su generalni sekretar i njegov zamjenik, 37 poslanika u radnom odnosu i 46 poslanika koji nisu u radnom odnosu u NSRS.

Revizori su naveli da su planirane javne nabavke NSRS u 2018. godini iznosile oko 910.000 KM, bez PDV-a.

"Najznačajnije nabavke odnose se na nabavku hotelskih usluga (263.526 КM), radova na sanaciji krova (67.510 КM), radova na adaptaciji prostora za multifunkcionalnu biblioteku (66.547 КM) i goriva (85.400 КM). Revizijskim ispitivanjem obuhvaćenih postupaka javnih nabavki nisu utvrđene neusklađenosti sa Zakonom o javnim nabavkama," stoji u revizorskom izvještaju.

Ukupni rashodi i izdaci iznosili su oko 10,3 miliona KM, od čega rashodi za lična primanja oko 6,1 milion КM, rashodi po osnovu korišćenja roba i usluga oko 2,5 miliona KM, grantovi preko pola miliona KM itd.

Takođe, Administrativna komisija je Odlukom o ostvarivanju prava po prestanku funkcije odobrila pravo na platu u trajanju od šest mjeseci nakon isteka poslaničkog mandata za 21 poslanika.

Kada su u pitanju rashodi zaposlenih, za bruto naknade troškova i ostalih ličnih primanja, na topli obrok je lani potrošeno oko 119.00 КM, prevoz 56.046 КM, regres za godišnji odmor 27.000 КM, jubilarne nagrade 5.582 КM, nagrade za posebne rezultate u radu 10.970 КM, te dnevnice po osnovu službenih putovanja u zemlji i inostranstvu 20.065КM.

Na reprezentaciju u zemlji Narodna skupština RS je potrošila blizu 10.000 KM, u inostranstvu 6.319 КM, na organizaciju prijema i manifestacija oko 19.000 КM, te na poklone preko 20.000 КM.Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Još iz INFO

MONDO REPORTAŽE

loader