• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA pozvala na odustajanje od parade LGBT osoba

Autor Fena

Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je organizatore i vlasti u Kantonu Sarajevo da odustanu od organiziranja javne parade i povorke LGBT osoba i "bez ikakve potrebe ne unose nered među građane glavnog grada Bosne i Hercegovine".

 SDA pozvala na odustajanje od parade LGBT osoba Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Pravo na slobodan život, imovinu, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i posao mora biti zagarantovano svakoj osobi, neovisno o njenoj seksualnoj orijentaciji. Međutim, smatramo da u društvu kakvo je naše, koje njeguje temeljne vrijednosti i uz sve veće izazove savremenog doba nastoji sačuvati porodicu, javne parade i povorke LGBT osoba ne treba organizovati jer će se time samo produbiti jaz između ljudi različitih shvatanja, a ljudska prava neće dobiti novu vrijednost", saopšteno je iz SDA.

Parada ponosa u Sarajevu izazvala buru reakcija

Ova stranka, kako je navedeno, svojim političkim djelovanjem štiti slobodu i ljudska prava, od svog osnivanja do danas, po čemu je prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Smatra da svaki građanin BiH mora imati ista prava, bez obzira na rasnu, etničku ili religijsku pripadnost, političku ili ideološku opredijeljenost.

"Odlučni smo u borbi protiv svakog vida diskriminacije u našem društvu, u cijeloj državi i po bilo kojoj osnovi", poručeno je iz SDA.  

Podsjećamo, prije dva dana najavljeno je održavanje prve parade ponosa u Sarajevu, nakon čega je uslijedila prava bura reakcija.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Baka

Naravno da pristajete kad je vise od pola clanova Sda u clanstvu gej populacije.

Hf

Kako sda ima pravo na šta im se prohtije,tako i ovi,imaju pravo na svoju paradu.

Član SDA

Mi svi članovi SDA nismo za odustajanje parade i nije to mišljenje svih nas. Zašto smo demokratska stranka ako u njoj nema demokratije. Veliki broj članova SDA je za održavanje parade i za demokratiju.

MONDO REPORTAŽE