• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija: Istražiti zločine i nad Srbima u BiH

Autor SRNA

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozdravilo je danas formiranje nezavisnih međunarodnih komisija u Republici Srpskoj radi istrage zločina nad svim narodima u Srebrenici i nad Srbima u Sarajevu između 1991. i 1995. godine.

"Pozdravljamo uspostavljanje nezavisnih međunarodnih komisija u Republici Srpskoj /BiH/ da istraži zločine nad svim narodima u Srebrenici i nad Srbima u Sarajevu između 1991. do 1995. godine", navedeno je na tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenose beogradski mediji.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove dvije međunarodne i nezavisne komisije - za stradanje svih naroda u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine i za stradanje Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine.

Predsjedavajući Komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta.

Osim Grajfa, članovi Komisije za Srebrenicu su Adenrele Šinaba iz Nigerije, Juki Osa iz Japana, Rodžer Bajard iz Australije, Zeng Ji iz Kine, Đuzepe Zakarija iz Italije, Markus Goldbah iz NJemačke, Lavrens Armand Frenč iz SAD i Marija Đurić iz Srbije.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine odlučila je 1. aprila, na konstitutivnoj sjednici u Banjaluci, da se neće oglašavati u javnosti do okončanja rada.

Komisija za Sarajevo bez zvaničnih izjava

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE