• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvizdić: Granica na Drini do sudnjeg dana

Autor SRNA

Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu, komentarisao je "prekrajanje granica", o kojima je nedavno govorio Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Možda je Dodik crtao granice gdje će biti 4G plus mreža. Pretpostavljam da je to, jer granica na Drini je granica između države Bosne i Hercegovine i države Srbije. Ona je tu stoljećima i ostat će do Sudnjeg dana. Dok bude svijeta i vijeka, ta granica će biti granica između dvije prijateljske, komšijske, susjedne države", istakao je Zvizdić.

On je dodao da svaka radikalna izjava, ili izjava koja na bilo koji način problematizira suverenitet i teritorijalni integritet BiH, svakako da ne stvara pozitivnu atmosferu.

"Dakle, to je svima nama jasno - da je BiH suverena, nezavisna, samostalna država, da želimo da gradimo dobrosusjedske odnose sa prije svega našim sujedima - Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom, ali na bazi međusobnog uvažavanja i reciprociteta. Ja pozivam naše susjede da se drže osnovnih demokratskih, evropskih i međunarodnih standarda načela. Zbog toga sam više puta pozvao da potpišemo ugovore o granici", rekao je Zvizdić za federalne medije.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervjuu za portal Espreso.rs, rekao je da neka vrsta integracije između Srbije i Republike Srpske, ali i dijela Crne Gore u budućnosti mora postojati.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE