• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Modriči još uvijek ima mina

Autor SRNA

Na području Modriče pod minama je još površina od 2.407.942 metra kvadratna, što je 72 odsto od 3.323.716 metara kvadratnih miniranih površina u posljednjem ratu, rekao je stručni sradnik za Civilnu zaštitu ove opštine Željko Terzić.

 U Modriči još uvijek ima mina Izvor: MONDO arhiva
Ilustracija
Izvor: MONDO arhiva

Terzić je rekao da je prema podacima Kancelarije za hitno uklanjanje mina iz Banjaluke od 1997. do ove godine na području opštine Modriča završeno 40 deminerskih zadataka ukupne površine 915.774 metra kvadratna.

"U 2018. godini je od planiranih 12 deminerskih zadataka ukupne površine 425.515 metara kvadratnih realizovan jedan zadatak na površini od 12.022 metara kvadratna", istakao je Terzić.

On je napomenuo da je prošle godine izvršen i pregled terena na četiri lokacije ukupne površine 1.200 metara kvadratnih na kojima je pronađena i uklonjena po jedna ručna bomba, protivpješadijska i tromblonska mina, te 105 komada municije.

Terić je naveo da će se u ovoj godini, prema listi prioriteta Službe civilne zaštite Modriča, deminirati površinu od 17.182 metra kvadratna, od kojih će Deminerski tim Republičke uprave Civilne zaštite deminirati 3.024 metra kvadratna u mjestu Jakešnica, a demineri Oružanih snaga BiH 14.158 metara kvadratnih u mjestu Babešnica.

Čitajte još:

Mine poslije rata ubile 665 ljudi!

Kradljivci premještaju mine iz minskih polja!

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE