• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH i Turska potpisuju ugovor o slobodnoj trgovini

Autori mondo.ba Autori SRNA Autori Fena

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović 2. maja boraviće u zvаničnoj pоsјеti Тurskој gdje će potpisati Ugovor o slobodnoj trgovini dvije zemlje.

Džaferović je danas najavio da će u Turskoj biti potpisan Ugovor o slobodnoj trgovini, dodajući da je ta stvar već finalizovana u Predsjedništvu BiH.

"Očekujemo da se potpiše Protokol o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd. Na tome intenzivno radimo i u Predsjedništvu i sa turskom stranom", kazao je Džaferović. 

Ranije je objavljeno da će Dodik i Džaferović boraviti u Turskoj na poziv prеdsјеdnikа te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, saopšteno je iz Predsjedništva BiH, prenijela je Fena.

Ove informacije objavljene su nakon što je dnevni list "Danas" prvo objavio da će se Predsjedavajući Predsjedništva BiH sastati sa predsjednikom Turske.

List podsjeća da je Dodik prošle godine izjavio da je "Erdogan veliki državnik jedne velike zemlje i sve je to u redu dok ne osjetimo da predstavnici te zemlje pokušavaju da se na neki način uključe u odnose u BiH".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH sastao se u petak, 26. aprila sa papom Franjom u Vatikanu. Razgovor je trajao oko 45 minuta, iako susreti poglavara Rimokatoličke crkve sa stranim državnicima obično traju dvadesetak minuta, navodi "Danas".

Prema saznanjima ovog lista, do izbora za Evropski parlament, koji se održavaju od 23. do 26. maja, Dodik bi trebalo da se sastane sa "liderom jedne od vodećih zemalja EU".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE