• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Ankari postignut dogovor o aktiviranju MAP-a"

Autor mondo.ba

Na nedavnom sastanku u Ankari postignut je dogovor da BiH aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), tvrdi portparol PDP-a Anja Petrović

"Prljavi i sramotni napadi na Mladena Ivanića od strane Milorada Dodika i članova njegovog kabineta smišljeno su skretanje pažnje sa dogovora postignutog u Ankari da BiH aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP)", kazala je portparol PDP-a Anja Petrović.

"Dodik sada lažno i perfidno optužuje opoziciju, iako su sve i jedan dokument na NATO putu BiH potpisali SNSD-ovi zvaničnici, a uz Dodikov pristanak i odobravanje ministarka odbrane BiH, HDZ-ova Marina Pendeš, će predati Prvi godišnji nacionalni program za NATO, čime se kreće u aktivaciju MAP-a", rekla je Petrovićeva.

Petrovićeva ističe da će sve biti jasno već naredne sedmice, kada će biti potvrđena izjava Bakira Izetbegovića da je sa partnerima, SNSD i HDZ, pronašao način da se aktivira MAP i formira novi Savjet ministara.

"Budući da MAP ne može aktivirati pismo jednog ministra, nego to može učiniti samo novi Savjet ministara, svi Dodikovi potezi prethodnih dana potvrđuju Izetbegovićevu izjavu. Sramotna igra prevrtljivog Dodika je providna i prozrena", zaključila je Petrović.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jadno

Jadno u šta su se pretvorile ove antisrpske opozicione partije u RS. Oni su veće zlo za RS nego federalne partije. Ljudi bez ikakve vizije, cilja, i bez podrške naroda, da bi dobili naklonost i podršku Zapada i sarajeva, nevjerovatno kleveću RS, njen narod i institucije, a tu žive sa svojim porodicama, barem bi trebalo da žive, ako nisu ko Ivanić transportovali to za London.

PS

Postoji zahtjev NATOa da prihvatimo dalje korake, tu nema prostora za izvrdavanje. Jeste li gospodo za ili ne? SNSD je jasno rekao NE, Mektic je rekao ZA NATO, ajmo ostali da vas cujemo Borenovic, Govedarica, Sarovic, Bosic?

Xy

Vidjecemo....

MILOŠ

MA TA NEMA POJMA

MONDO REPORTAŽE