• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spremnost na povećano investiranje u BiH"

Autor SRNA

Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumo Čakrabarti iskazao je spremnost da se poveća obim investiranja u BiH u odnosu na ranije godine, što je rezultat četvorogodišnjeg zajedničkog rada EBRD-a i Savjeta ministara.

Čakrabarti je na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisom Zvizdićem, ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem naglasio posebno podršku razvoju privatnog sektora, regionalne i evropske integracije i unapređivanja energetske efikasnosti.

On je istakao da je godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a izuzetno važan događaj za BiH i za region u cjelini i zahvalio Savjetu ministara na organizaciji.

Iz Savjeta ministara je saopšteno da je Zvizdić na sastanku sa delegacijom EBRD u Sarajevu naveo da su ukupna ulaganja EBRD-a u BiH, do sada, 2,3 milijarde evra kroz 160 projekata.

Zvizdić je zahvalio Čakrabartiju na angažmanu EBRD-a u BiH i rekao da je rezultat te saradnje veliki broj realizovanih, izuzetno važnih infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za ekonomsku obnovu i razvoj BiH.

Godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a u Sarajevu jedan je od najvažnijih događaja u BiH, na kojem je prijavljeno više od 3.000 učesnika, te veliki broj biznismena i investitora iz cijelog svijeta, dodaje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE