• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sidran Komšiću prepričao put u Francusku

Autor Fena

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u posjetu akademika i uvaženog bosanskohercegovačkog pisca Abdulaha Sidrana koji mu je prenio impresije sa susreta sa Emanuelom Makronom i iznio nekoliko prijedloga.

 Sidran Komšiću prepričao put u Francusku Izvor: mondo.rs

Tokom susreta sagovornici su razgovarali o boravku akademika Sidrana u Parizu, te njegovom susretu sa predsjednikom Francuske Republike Emmanuelom Makronom.

Kako prenosi agencija Fena, akademik Sidran jedan je od trideset intelektualaca iz cijelog svijeta koje je predsjednik Makron pozvao u Pariz na razgovora, odnosno jedini intelektualac sa prostora Zapadnog Balkana.

Sidran je prenio Komšiću svoje impresije sa ovog susreta, kao i razgovor koji je vodio sa predsjednikom Makronom. Istakao je i značajne poruke koje su, sa ovog događaja, uputili svjetski intelektualci i predsjednik Francuske.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u Bosni i Hercegovini, te je akademik Sidran članu Predsjedništva BiH, kako se navodi, "dao nekoliko korisnih prijedloga za unapređenje pojedinih važećih zakona u našoj zemlji."

"Zaključeno je da bi bilo korisno povremeno organizovati susrete člana Predsjedništva BiH Komšića sa predstavnicima intelektualne zajednice, koji bi tom prilikom mogli dati korisne prijedloge i sugestije", saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE