• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH nije država nego državna zajednica

Autor SRNA

"Možda bi i funkcionisala da su je tretirali kako treba", kazao Dodik o BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi BiH možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba.

"S obzirom da hoće da joj se nametne neka ludačka košulja koja podrazumijeva `niste Srbi, niste Bošnjaci, niste Hrvati` nego ste neki građani u kome su većina Bošnjaci, pa će oni određivati šta treba, zato to ne može da funkcioniše", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je ponovio da BiH nije država i da ne može funkcionisati, već je državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Dodik je rekao da SNSD ostaje na nivou BiH da se ne bi dešavalo kao u nekim ranijim periodima kada su napuštana mjesta, a "utrčavali" neki drugi koji su nanijeli još veću štetu.

"Dakle tu smo, ali kako se radi, šta se radi, vidjećemo", rekao je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da će se po povratku iz Rusije susresti da političkim liderima vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

"Vjerujem u narednih desetak dana, krajem iduće sedmice", naveo je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ops

Mi njima drzavna zajednica oni nama rs-a i tako ukrug. Mislim ne krivim Mileta ali ova drzava je nemoguca drzava. Sto prije shvatimo i podjemo svaki entitet svojim putem i zeljom bice nam svima bolje i bicemo zauvijek u miru.

da

@Ops djelimicno se slazem. sto prije shvatimo da svi ovi sto su na vlasti dugo godina nikad nista nisu dobro napravili i pocnemo ih mijenjati onda mozda i samo mozda ce nam biti bolje. kako ide u BiH, R. S ili kako je ja volim zvati banana drzava, samo ce penzioneri ostati, a od cega ce dobijati penziju bice jos interesantnije. svi mladji odose odavde.... jadni su a i mi sa njima...

Xy

@Ops najlogicnije je da Balkan bude bez granica. I da jedina vlast bude Predsjednistvo sastavljeno od predstavnika svih naroda, koji ce se lijepo dogovarati kako da narod na ovim prostorima dobro i u miru zivi. Mogli bi se zvati SBD, sjedinjene balkanske drzave. Mozda bi bili jaci od SAD.

MONDO REPORTAŽE