• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena rasprava o bezbjednosti u Srpskoj

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je na zatvorenom dijelu sjednice informaciju o bezbjednosti u Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine.

Ministar Lukač je rekao da se, na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji, u izvještajnom periodu, stanje u oblasti kriminaliteta u Republici Srpskoj može ocijeniti zadovoljavajućim.

On je naglasio da je i u periodu kojim se bavi ovaj Izvještaj nastavljen trend pada ukupnog kriminaliteta.

Odgovarajući na pitanja narodnih poslanika ministar Lukač se u završnoj riječi zahvalio na veoma konstruktivnoj raspravi, kritikama i prijedlozima koji će biti veoma važni u daljem radu MUP-a Republike Srpske.

Ministar Lukač je naglasio da je ovaj dio sjednice bio zatvoren za javnost kako bi se spriječila mogućnost da u toku izlaganja i rasprave budu otkrivene činjenice koje bi na bilo koji način mogle da ugroze neku od istraga koja je u toku.

Nakon ove skupštinske tačke, o kojoj je raspravljano više časova, sjednica će biti nastavljena razmatranjem Prijedloga zakona o podsticajima u privredi - po hitnom postupku, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranja povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske - po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o bankama Republike Srpske - po hitnom postupku.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje - Brčko i Brčko - Rača po skraćenom postupku, te Prijedlog zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Prijedlog zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, ovo je glasanjem odlučila većina poslanika Narodne skupštine. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE