• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Dženaza za Morsija

Autor mondo.ba

U nekoliko sarajevskih džamija danas je klanjana dženaza u odsutnosti Mohamedu Morsiju, bivšem egipatskom predsjedniku koji je umro u ponedjeljak.

Za obavljanje dženaze u odsutnosti odluku je donio Rijaset Islamske zajednice u BiH, a vjernici su klanjali u Carevoj džamiji na Baščaršiji, Istiklal džamiji na Otoci i u Centralnoj džamiji na Ilidži, prenosi Klix.ba.

Bivši svrgnuti egipatski predsjednik Mohamed Morsi umro je u sudnici za vrijeme ročišta. U saopštenju državne televizije Egipta se navodi da se Morsi onesvijestio nakon sudskog ročišta i nakon toga umro.

Morsi je bio lider Muslimanskog bratstva, a za predsjednika Egipta demokratskim putem je izabran 2012. godine, u jeku Arapskog proljeća. Ipak, vojska ga je nakon masovnih protesta svrgnula 2013. godine.

Potom je uhapšen i uslijedile su optužnice i suđenja. Bio je proglašen teroristom, pa je osuđen na smrtnu kaznu, što je kasnije poništeno. Potom je osuđen i na doživotnu kaznu zatvora, pa je i ta presuda poništena. Zbog optužbe za špijunažu u korist Katara osuđen je na 25 godina zatvora.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE