• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastali se Dodik i Lukašenko, nakon 19 godina

Autor mondo.ba

Bjelorusija sa BiH može postići mnogo više u razvoju odnosa, rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Bjeloruski šef države istakao je da mu je drago što je dočekao Milorada Dodika u Minsku, i da su se već sreli prije 19 godina, prenosi ATV.

"Šteta je što se rijetko srećemo, ali dobro je da smo se konačno sreli u pravom trenutku", istakao je Lukašenko.

"Mi pomno pratimo razvoj BiH. Vi znate moje mišljenje o bivšoj Jugoslaviji, o situaciji koja se razvila u bivšim republikama. Imali smo dobre odnose sa Jugoslavijom. Imamo dobre odnose sa Srbijom. Imamo odnose sa BiH, ali to nije dovoljno. Možemo mnogo više. I u tom smislu, vaša posjeta je veoma važna", rekao je Lukašenko, objavljeno je na zvaničnom sajtu predsjednika Bjelorusije.

Predsjednik Bjelorusije smatra da je sport dobar razlog za susret. On je skrenuo pažnju na uspješan razvoj sporta u postjugoslovenskom prostoru.

"Mi učimo od vas u različitim sportovima. Mnogi sportisti nastupaju u Bjelorusiji, treneri dolaze da podijele svoja iskustva. I sport je uvijek bio preteča svijeta i dobar razlog za posjetu Bjelorusiji", rekao je Lukašenko.

S druge strane, Milorad Dodik je istakao da cijeni napore bjeloruskog lidera da zemlju učini stabilnom i prosperitetnom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH podijelio je svoje utiske o posjeti Minsku. Prema njegovim riječima, glavni grad Belorusije je lijep i čist grad. Milorad Dodik je posebnu pažnju posvetio stabilnom razvoju zemlje.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE