• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OGROMNA PODRŠKA: Više od 76 odsto građana BiH za EU

Autori mondo.rs Autori Agencije

Podrška građana ulasku Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju porasla je za 20 odsto od prošle godine i iznosi 76,6 odsto, pokazuju rezultati istraživanja.

 OGROMNA PODRŠKA: Više od 76 odsto građana BiH za EU Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Savjet ministara BiH usvojilo je 2. jula informaciju o rezultatima istraživanja javnog mnjenja "Stavovi građana o članstvu u Evropskoj uniji i procesu integracija u Evropsku uniju", koje je Direkcija za evropske integracije sprovela u aprilu ove godine.

U slučaju raspisivanja referenduma za članstvo u Evropskoj uniji 76,6 odsto ispitanika se izjasnilo da bi glasali za ulazak u EU.

U Federaciji BiH članstvo u EU podržava 86,5 odsto građana, u Republici Srpskoj taj procenat iznosi 58,9, a u Brčko Distriktu 69 odsto.

Stanovnici BiH koji su za ulazak u Evropsku uniju kao razloge podržavanja najčešće navode garanciju trajnog mira i političke stabilnosti (32,6 odsto), slobodu kretanja ljudi, robe i kapitala (28,3 odsto) i poštivanje zakona i propisa (18,8 odsto).

Strah od većih troškova života i poreza je najčešći razlog protivljenja ulasku u EU.

Na pitanje koja je reforma neophodna za unapređenje svakodnevnog života građana 46,8 odsto ispitanika je navelo borbu protiv korupcije, prenosi portal Vijesti.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

medo

Mante se Evrope....kome je evropa dobro donijela....

Haha

Zalosno, ali najveci(i ne navedeni) razlog podrske za EU je taj sto ce biti lakse za otici u inostranstvo da se radi, a nikad nece dostici 100% jer ce se uvjek protiviti gazde kojima bi otislo i ovo malo radnika sto se nije snaslo do sada...

Laufer

Koji gradjani sta namecete vise evropsku uniju..Bolje ukljucite te mozgove pa ako i udje bosna ima da svi pobjegnu iz nje ostace starci samo jel vam to jasno ,jedino da evropska unija ne uvede neki limit oko ulaska gradjana to jest da traze samo odredjene kvalifikacije,drugo ni jedsn gradjanin nece biti placen ko recimo jedan njemac u njemackoj fok njemca u bosni za isti posao bio bi placen vise nego domicilni Itd itd.

MONDO REPORTAŽE