• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevrijeme pogodilo nekoliko gradova u RS (VIDEO)

Autor mondo.ba

Olujno nevrijeme zahvatilo je Gradišku, Srbac, Brod, Bijeljinu i druga mjesta na sjeveru RS. Na istoku najteže pogođena Srebrenica gdje je grad uništio rod maline.

 Nevrijeme Gradiška Srbac Srebrenica Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Snažno nevrijeme je pričinilo je veliku materijalnu štetu rušeći drveće, skidajući krovove sa kuća i pomoćnih objekata, pa čak i obarajući saobraćajnu signalizaciju. U nekim domaćinstvima vjetar je oštetio plastenike.

Nevrijeme je oko 15.00 časova pogodilo i područje oko Kozarske Dubice. U selima Drakšenić i Donja Gradina olujno nevrijeme praćeno grdom pričinilo je veliku štetu na usjevima.

Nevrijeme u Gradišci
Izvor: YouTube/Mikromreža

Bijeljina: Srušeno drveće blokiralo saobraćajnice

Sve vatrogasne ekipe iz Bijeljine su na terenu i rade na uklanjanju drveća koje je usljed jakog neveremena palo na gradske i okolne saobraćajnice, te uzrokovali probleme i na elektro-mreži, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

U vatrogasnoj jednici navode da imaju dosta intervencija u centru grada, ali i na okolnim putevima gdje je oboreno drveće blokiralo prilaz pojedinim naseljima.

Nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra zahvatilo je području Bijeljine u poslijepodnevnim časovima. Račanaska ulica u Bijeljini bila je blokirana za saobraćaj nakon što je vjetar oborio drvo na kolovoz.

U vatrogasnoj jedinici navode da je drvo uklonjeno s puta uz pomoć ekipa "Elektrodistribucije" i policije.

Vjetar je skidao i crijep sa zgrade Osnovne škole "Sveti Sava" u centru grada, a štetu je pretrpio i krov jednog objekta u Dvorovima.

Brod: Oštećena elektromreža

Nevrijeme praćeno jakom kišom i olujnim vjetrom, koje je popodne zahvatilo područje opštine Brod, oštetilo je elektro mrežu i veći broj krovova na stambenim i poslovnim objektima, te lomilo stabla na gradskom i seoskom području.

Po nalogu načelnika opštine Brod Ilije Jovičića odmah su angažovane ekipe Civilne zaštite, Javnog komunalnog preduzeća "Komvod" i Teritorijane vatrogasne jedinice opštine Brod, koje otklanjaju posljedice nevremena.

Na službenoj internet stranici ove lokalne zajednice objavljeno je da se šteta bilježi i na usjevima, iako grada nije bilo.

Nekoliko dalekovoda na seoskom području je ostalo bez napona, kao i niskonaponska mreža, a ekipe Radje jedinice "Elektodistribucije" Brod saniraju kvarove.

U JKP "Komvod" ističu da su angažovali ekipe koje na gradskom i seoskom području ukljanjaju stabla sa saobraćajnica.

Sve dežurne ekipe su na terenu, evidentiraju pričinjenu štetu i pomažu stanovništvu u otklanjanju posljedica nevremena. 

Srebrenica: Uništen rod maline

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnom kišom i gradom veličine oraha zahvatilo je danas opštinu Srebrenica i okolinu, pričinivši štete na voćnjacima, stambenim objektima i lokalnim putevima, javlja dopisnik Srne.

Polučasovno nevrijeme pogodilo je Srebrenicu oko 18.00 časova, a grad je uništio kompletan rod maline, dok je manja šteta, prema nezvaničnim saznanjima, pričinjena na nekim stambenim i pomoćnim objektima, lokalnim putevima i u voćnjacima.

Bujične vode pričinile su manje štete na nekim lokalnim putevima, gdje su zapušile propuste i kanale, a voda je oštetila i makadamske puteve, rečeno je Srni u opštinskoj Civilnoj zaštiti.
 Kolika je vrijednost pričinjene štete biće utvrđeno kada se izvrši procjena.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE