• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Erdogan je ispunio obećanje''

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik DŽaferović i Željko Komšić primili su danas u Sarajevu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

 Turski predsjednik u dvodnevnu posjetu BiH stigao je oko podne, nakon čega je posjetio Tursku vojnu misiju pri EUFOR-u, gdje je ručao s vojnicima.

Dodik, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je nakon sastanka sa Erdoganom da ga je informisao da osam mjeseci nakon izbora u BiH nije konstituisana vlast, te da je turski predsjednik zaključio da to nije dobro i da to šteti svima, a ne samo BiH.

Dodik je novinarima kazao da je zahvalan Erdoganu jer je ispunio obećanje koje mu je dao u Ankari, a to je da će doći u BiH.

"Razgovarali smo o više vidova saradnje, a utvrđeni su i rokovi za izgradnju auto put Beograd – Sarajevo", dodao je Dodik i kazao da će o tome više detalja saopštiti u narednom periodu.

On je naglasio da će Predsjedništvo od Savjeta ministra BiH zatražiti da se riješi pitanje mosta na Savi, što je veoma bitna stvar kod izgradnje auto puta.

Kako prenose Nezavisne Dodik je kazao da neće ići na Kosovo kada se bude održavao nastavak spomenutog foruma.

"U okviru ovog foruma će biti 4 ili 5 predsjednika država. Zahvalan sam Erdoganu što je održao obećanje kada smo ga pozvali u Ankari da dođe i došao je ovdje danas", kazao je Dodik naglasivši da je stigao i predsjednik Albanije.

Zajedno sa Erdoganom stigla je i njegova supruga Emina, te turski ministri finansija Berat Albavrak, odbrane Hulusi Akar, te transporta i infrastrukture DŽahit Turhan.

U utorak, drugog dana posjete BiH, turski predsjednik prisustvovaće samitu Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/ na Jahorini.  Na marginama sastanka Erdogan bi trebalo da se sastane sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE