• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meteorolozi najavili nevrijeme u BiH

Autor Agencije

Meteorolozi za sutra najavljuju snažno nevrijeme u Bosni i Hercegovini, posebno u njenim sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima.

 Meteorolozi najavili nevrijeme u BiH Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U petak pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje sa zapada tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne i Hercegovine sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na sjeveru i sjeveroistoku lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijim padavinama i jakim udarima vjetra.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini uglavnom jugozapadni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 34 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Civilna zaštita RS

Prema prognozi meteorologa sutra će Republiku Srpsku zahvatiti snažnije nevrijeme sa obilnim pljuskovima i jakim naletima vjetra, zbog čega iz Republičke uprave civilne zaštite pozivaju građane da u skladu sa prognozom planiraju boravak na otvorenom.

Na sjeveru i sjeveroistoku Srpske očekuju se lokalne nepogode sa grmljavinom, kišom i olujnim naletima vjetra.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite skreću pažnju građanima da planiraju boravak na otvorenom prostoru u skladu sa prognozom meteorologa, obrate pažnju i dodatno obezbijede imovinu i u slučaju potrebe pozovu pomoć na broj 121.

"Očekujemo da nadležni subjekti u obezbjeđivanju normalnog odvijanja životnih tokova u Republici Srpskoj obrate pažnju na nadolazeće meteorološke uslove i da u skladu s tim izvršavaju svoje obaveze", navodi se u saopštenju.

Republička uprava Civilne zaštite je u pojačanom režimu rada.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE