• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP traži vanrednu sjednicu zbor piralena

Autor SRNA

Gradski odbor PDP-a Banjaluka zatražio je da bude održana vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj bi bili analizirani izvještaji o stanju zagađenja u Poslovnoj zoni "Incel".

U saopštenju Gradskog odbora PDP-a zatraženo je da rebalansom budu određena sredstva za zdravstvene preglede i medicinske tretmane zaposlenih u ovoj zoni ukoliko je potrebno, kao i za sanaciju zatrovanog zemljišta.

Potpredsjednik banjalučkog PDP-a Saša Čekrlija rekao je da je "nedopustiva dalja kupovina vremena kako bi se sve na kraju slomilo na leđima nekoga od zaposlenih u Poslovnoj zoni `Incel` zbog izazivanja požara ili propusta prilikom procjena rizika na radu, a da nisu bili upoznati sa prisustvom piralena na samoj lokaciji". 

U saopštenju se ističe da se pokazalo da je informacija o prisustvu kancerogenog ulja piralen u Poslovnoj zoni "Incel" tačna.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je juče da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine grada biti razmatrana kompletna informacija sa prijedlogom plana daljih aktivnosti u vezi sa zagađenjem otrovnim piralenom na prostoru Poslovne zone "Incel", navodeći da je u toku izrada "modela lokacije" iz kojeg će proizići prijedlog za sanaciju kontaminiranog zemljišta.

Nedavno je formiran ekspertski tim koji će zajedno sa međunarodnim konsultantima raditi na projektu za sanaciju kontaminiranog zemljišta u banjalučkoj Poslovnoj zoni "Incel", a to je utvrđeno nakon sastanka predstavnika institucija, održanog s ciljem definisanja mjera u vezi sa sanacijom zemljišta u ovoj zoni. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE